F2 in Baku | Cordeel geschorst voor Silverstone na twaalfde strafpunt Formule 1
Formule 1

F2 in Baku | Cordeel geschorst voor Silverstone na twaalfde strafpunt

F2 in Baku | Cordeel geschorst voor Silverstone na twaalfde strafpunt

Naast de Formule 1 nemen ook met regelmaat juniorenklassen deel aan de raceweekenden. Het hoofdgerecht vormen deze subklassen niet, maar vermakelijk is het zeker, met Nederlandse teams in beide klassen en zelfs een Nederlandse coureur in de F2. F1Maximaal.nl houdt u middels het F2 in Baku-topic op de hoogte van wat er in de juniorenklassen gebeurt.

Cordeel geschorst voor Silverstone na twaalfde strafpunt

Amaury Cordeel van Van Amersfoort Racing heeft een schorsing opgelopen voor de race in Silverstone. De Belg, die debuteert in de klasse, heeft inmiddels twaalf strafpunten op zijn licentie, wat ervoor zorgt dat hij een race vanaf de zijlijn moet bekijken. Hij kreeg zijn laatste strafpunt voor zijn botsing met Olli Caldwell, waardoor beide coureurs niet door konden. Met de schorsing is Cordeel de eerste coureur die een wedstrijd niet mag meedoen sinds de schorsing van Mahaveer Raghunathan in 2019, die uitkwam voor het andere Nederlandse team MP Motorsport, zo meldt Autosport.

Het officiële bericht van de FIA luidde: 'Auto 14 koos een buitenlijn en bevond zich naast Auto 25 op het rechte stuk bij het naderen van bocht 4. Auto 25 was gefocust op de auto's voor hem en zag auto 14 links van hem niet. Auto 25 ging naar links en kwam in contact met Auto 14, waardoor beiden tegen de muur belandden. Beide auto's gingen met pensioen. Auto 25 werd geacht volledig schuldig te zijn aan het veroorzaken van de botsing.'

Hauger ziet medejunior Vips blunderen en wint hoofdrace Azerbeidzjan

Dennis Hauger heeft de Formule 2-hoofdrace in Baku gewonnen. In een chaotische race, met voldoende crashes en safety cars, wist de Noor zich uitstekend staande te houden. In de slotfase van de race wist hij zich in de tweede plaats te positioneren. Toen Vips nabij het kasteel zijn Hitech in de muur plantte, wierp hij daarmee zijn mede Red Bull-junior de eerste plek in de schoot, en Hauger liet die kans niet meer wegglippen.

Sargeant kwam als tweede over de streep, gevolgd door WK-leider Felipe Drugovich, die het hele weekend onzichtbaar was, maar wist te profiteren van de fouten van anderen. De enige Nederlander in de klasse, Richard Verschoor, verreed een solide zondagrace en kwam uiteindelijk als zesde over de streep. Een prima herstel na zijn ondermaatse optreden in de sprintrace.

Vesti wint sprintrace, Verschoor vergooit podium

Mercedes-junior Frederik Vesti heeft de sprintrace in Baku gewonnen. Het was Jehan Daruvala die lang de zege naar zich toe leek te trekken. De Red Bull-junior startte de zaterdagwedstrijd vanaf de derde plek, maar kwam uitstekend van zijn plek. Na twee bochten pakte hij de leiding, en liet hij Vesti en Logan Sargeant achter zich. Zijn voorsprong, die op een gegeven moment drie seconden bedroeg, werd geneutraliseerd door een crash van teamgenoot Dennis Hauger.

Bij de herstart wist Daruvala zijn leiding te behouden, maar Sargeant tuimelde in die slotfase nog wel van het podium. Richard Verschoor zag hoe de Amerikaan zich verremde in de eerste bocht, en pakte dat cadeautje uit. Na een aanvaring tussen Vips en Enzo Fittipaldi was er wederom een safety car nodig, met nog vier ronden op de klok.

Van een herstart kwam het nog, en Verschoor begon aan die herstart als derde. Daruvala verremde zich, verloor de eerste plek aan Vesti en stond meteen onder druk van de Nederlander, die Liam Lawson in zijn spiegels zag. Lawson positioneerde zijn Carlin in de nauwe straten naast de Trident van Verschoor, en Verschoor zette zijn bolide vervolgens in de muur. Hij reed de race dus niet uit.

Red Bull-junioren domineren kwalificatiesessie in Azerbeidzjan

In de straten van Baku zijn er drie F2-uitblinkers, en het zijn alle drie Red Bull-junioren. Jüri Vips zal de hoofdrace zondag aanstaande starten vanaf poleposition, terwijl hij op de tweede startrij medejunior Liam Lawson terugvindt. Op P3 vinden we Dennis Hauger terug, die we recentelijk nog aan de tand voelden over een breed scala aan onderwerpen.

Wel betekent dit dat deze heren de sprintrace, die op zaterdag verreden wordt, vanaf diep in het middenveld moeten starten. Middels een omgekeerde grid wordt de startopstelling voor de kleinere wedstrijd namelijk bepaald. De juniorenopleiding van Red Bull kan in ieder geval op zilverwaar rekenen in Azerbeidzjan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws