Gasly hoopt op wonder in strijd met Alpine: 'Situatie is nu een stuk gecompliceerder' Formule 1
Formule 1

Gasly hoopt op wonder in strijd met Alpine: 'Situatie is nu een stuk gecompliceerder'

Gasly hoopt op wonder in strijd met Alpine: 'Situatie is nu een stuk gecompliceerder'

Pierre Gasly is hoopvol gestemd over zijn kansen in Saoedi-Arabië komend weekend. In de voorlaatste Grand Prix van het seizoen moet de AlphaTauri-coureur flink punten scoren, wil zijn team nog een kans maken om Alpine te verslaan in het constructeurskampioenschap. Aangezien het circuit van Jeddah voor het eerst op de kalender staat dit jaar, is alles mogelijk volgens de Fransman.

'Als ik afga op wat ik van het simulatorwerk heb geleerd, denk ik dat het een lastig circuit gaat worden. Het grootste deel van de baan bestaat uit hogesnelheidsbochten, waarvan sommige blind zijn', aldus Gasly tegenover Speedweek. Daar komt ook bij kijken dat het circuit voor alle rijders nieuw is. 'Het asfalt is net gelegd en er is nog nooit op gereden. Ik denk dat we relatief weinig grip zullen hebben en we weten nog niet echt wat ons te wachten staat.'

Ondanks alle uitdagingen is de Fransman hoopvol gestemd. 'We hebben in Qatar laten zien dat we ons snel aan kunnen passen aan de omstandigheden. Op de vrijdag zaten we er al goed bij. Nu moeten we ook hard werken om de juiste afstelling te vinden.' Gezien de krapte van de baan lijkt inhalen nagenoeg onmogelijk op het stratencircuit, dus zal de kwalificatie van levensbelang zijn. 'We moeten een mooi compromis vinden waarmee we zowel in de kwalificatie als in de race snel zijn.'

'De WK-situatie is nu een stuk gecompliceerder geworden'

Terugblikkend op de vorige race zijn er een aantal hoogte- en dieptepunten voor de AlphaTauri-coureur. Op de zaterdag leken alle puzzelstukjes op de juiste plaats te vallen dankzij een topresultaat in de kwalificatie, maar op de zondag viel de race volledig in het water. 'Het was gaaf om op de eerste rij te staan, dat was lang geleden voor mij. Hopelijk kan ik dit in de toekomst nog vaker meemaken. Het is alleen jammer dat we op zondag al ons werk teniet gedaan zagen worden.' Alpine scoorde 25 punten in Qatar. De voorsprong van de Fransen bedraagt evenveel punten nu, dus staat AlphaTauri een fikse uitdaging te wachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws