Vasseur ziet kansen met nieuw duo: 'We hebben een leuke mix voor volgend jaar' Formule 1
Formule 1

Vasseur ziet kansen met nieuw duo: 'We hebben een leuke mix voor volgend jaar'

Vasseur ziet kansen met nieuw duo: 'We hebben een leuke mix voor volgend jaar'

Na het aantrekken van Guanyu Zhou rinkelt de telefoon van teambaas Frederic Vasseur aan de lopende band. Zhou is de eerste Chinese fulltime coureur in de Formule 1, hetgeen zorgt voor de nodige belangstelling van sponsoren. Vasseur ziet kansen om een financiële slag te slaan met zijn team Alfa Romeo.

'Ik heb sinds de bekendmaking al meer belletjes van sponsoren gehad dan in de afgelopen 25 jaar', aldus de teambaas tegenover Motorsport-Magazin. Alfa Romeo begint het volgende seizoen met een volledig nieuw rijdersduo, bestaande uit Valtteri Bottas en Zhou. Laatstgenoemde brengt veel sponsoren mee, waardoor hij een aantrekkelijke optie is gebleken. Vasseur benadrukt echter dat het vooral de prestaties van de jonge Chinees zijn, die de doorslag gaven.

'Zhou is zeker een ondersteuning voor onze financiële situatie. Hierdoor kunnen we dichter tegen de budgetlimieten opereren, waardoor we meer mogelijkheden hebben.' Het geld komt voornamelijk voort uit de interesse die sponsoren voor Zhou hebben. 'Veel sponsoren zien dit als een grote mogelijkheid. We naderen een nieuwe start en daarbij hopen we op het allerbeste.' Het belangrijkste zijn de prestaties op de baan, zo benadrukt Vasseur, die alle vertrouwen heeft in Zhou. 'Ik ben ervan overtuigd dat hij ook in de Formule 1 kan presteren.'

'Met twee nieuwe coureurs kunnen we stappen zetten'

In 2022 worden de auto's volledig veranderd dankzij nieuwe regelgeving. Om dit nieuwe tijdperk in te gaan met twee nieuwe coureurs kan een risico zijn, maar Vasseur heeft vertrouwen in een goede afloop. 'Bottas heeft veel ervaring. Ik ken hem persoonlijk en weet wat hij kan. Hij zal een goede benchmark vormen voor Zhou.' Daarnaast zijn de veranderingen zo groot, dat alle coureurs zullen moeten wennen. 'Ik verwacht niet dat we problemen zullen krijgen door gebrek aan continuïteit. We hebben een leuke mix', zo besluit de Alfa Romeo-topman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws