Verstappen heeft zin in 'uitdagend circuit' Jeddah: 'Je mag geen enkel foutje maken' Formule 1
Formule 1

Verstappen heeft zin in 'uitdagend circuit' Jeddah: 'Je mag geen enkel foutje maken'

Verstappen heeft zin in 'uitdagend circuit' Jeddah: 'Je mag geen enkel foutje maken'

Met het volledig nieuwe circuit van Jeddah voor de boeg staat komend weekend een kraker in het kampioenschap op het programma. In Saoedi-Arabie hoopt Max Verstappen zijn titelrivaal Lewis Hamilton te verslaan, zodat hij met een goede voorsprong de laatste race in kan gaan. De Nederlander kijkt uit naar de nieuwe uitdaging die hem te wachten staat, zo laat hij weten in een Red Bull-persbericht.

'Ik heb hier gereden op de simulator en het lijkt echt een snel circuit te zijn. Je mag geen enkel foutje maken', aldus de Limburger. De Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt dit seizoen voor het eerst verreden en dus is het voor alle coureurs nog gissen hoe de baan zal zijn. 'Het is een nieuw circuit, dus we weten allemaal niet hoe het precies gaat zijn. Ik verwacht dat het een interessant weekend gaat worden en kijk ernaar uit. Het is altijd leuk om op nieuwe banen te rijden.'

Met nog twee races te gaan is de spanning in de titelstrijd om te snijden. Verstappen heeft momenteel een voorsprong van acht punten op zijn naaste achtervolger, maar Hamilton is in vorm. 'Ik voel me kalm. Als ik mijn best doe en alles eruit haal, zien we wel waar we staan. Er is in ieder geval nog niets beslist.' Na een weekje rust maakt de Nederlander zich nu op om zijn droom te verwezenlijken. 'We moeten nog veel racen en we gaan alles geven. Het zal een enerverend einde van het seizoen worden.'

'Ik ben benieuwd hoe de auto zal aanvoelen'

Teamgenoot Sergio Perez zal proberen om zo dicht mogelijk achter Verstappen te zitten en zo veel mogelijk punten te pakken voor het constructeurskampioenschap. 'Het circuit is enorm snel. Ik heb er veel zin in en ben benieuwd hoe de auto aan zal voelen. Er zitten zo veel hogesnelheidsbochten in, dus het zal vast een uitdaging zijn. Hopelijk kunnen we een goede afstelling vinden en zo veel mogelijk punten pakken', zo besluit de Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws