Gasly testte nieuwe bolide op simulator: 'Het zicht is erg slecht, ik vind het maar niks' Formule 1
Formule 1

Gasly testte nieuwe bolide op simulator: 'Het zicht is erg slecht, ik vind het maar niks'

Gasly testte nieuwe bolide op simulator: 'Het zicht is erg slecht, ik vind het maar niks'

Pierre Gasly maakt zich zorgen om het zicht vanuit de nieuwe generatie auto's, die vanaf volgend jaar hun intrede moeten doen. De volledig nieuwe bolides hebben grotere wielen en een andere neus, waardoor het zicht voor de coureur nog verder belemmerd zou kunnen worden.

De nieuwe bolides kunnen alvast worden gebruikt door de coureurs in de simulator. Ook Gasly testte de nieuwe wagen uit en merkte meteen dat zijn zicht verder belemmerd werd. 'Het ziet er volledig anders uit dan nu. Met de grotere banden en nieuwe voorkant zie je nog minder. Ik vind het maar niks', zo laat de Fransman weten tegenover Motorsport.com. Dankzij grote regelveranderingen, die eigenlijk dit jaar al hun intrede hadden moeten doen, veranderen de F1-wagens volledig.

'Vooral in de bochten heb je er veel last van, omdat je de oude referentiepunten niet meer goed kunt zien. We moeten dan maar andere referentiepunten pakken dan in het verleden.' Het zal voor de coureurs dus nog een uitdaging worden om de juiste referentiepunten te vinden, vooral gezien het feit dat de nieuwe bolides volledig anders zullen aanvoelen. 'Het is voor iedereen hetzelfde, dus dat scheelt. Het is nooit fijn om minder zicht te hebben, maar daar zullen we mee om moeten gaan.'

'We boeken goede progressie met de 2022-wagen'

Veel teams hebben al vroeg dit seizoen de focus verlegd op de nieuwe auto. Hoe de concurrentiepositie is ten opzichte van de andere teams, is voor iedereen nog onzeker. 'We boeken goede progressie, vooral gezien het feit dat we zo'n volle kalender hebben. Als je dan eens in de drie weken achter de simulator kruipt, merk je dat de auto weer is veranderd', aldus de AlphaTauri-coureur. 'We weten dat we stappen zetten, maar waar we staan, zien we pas in Barcelona', zo doelt Gasly op de testdagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws