Gasly tevreden met vrijdagtrainingen ondanks moeite met race pace Formule 1
Formule 1

Gasly tevreden met vrijdagtrainingen ondanks moeite met race pace

Gasly tevreden met vrijdagtrainingen ondanks moeite met race pace

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda zijn na de vrijdagtrainingen tevreden met hun prestaties, ondanks de vraagtekens die nog boven de zondag hangen. Beide heren zijn tevreden met hun snelheid in de korte runs, maar hebben nog veel werk te doen wat betreft race pace. Tsunoda heeft zelfs nog geen lange runs gedaan. Wel zijn beide rijders tot dusver fan van het nieuwe stratencircuit in Jeddah.

Gasly liet in de tijdenlijsten uitstekende resultaten zien, zoals dat zo vaak is gebeurd tijdens het seizoen. Hij kon een P4 en een P3 overleggen in de eerste en tweede vrije training van het weekend. Het voorspelt veel goeds voor de kwalificatiesnelheid van de Fransman, vindt hij zelf ook. ‘We weten dat we op zaterdag meestal sterk zijn, dus ik heb best veel vertrouwen voor morgen. Ik denk dat we zelfs nog kunnen verbeteren.’ Over de racesnelheid is hij echter minder zeker. In Qatar zakten beide AlphaTauri’s ver terug na een sterke kwalificatie, en dat is in Jeddah nog niet uitgesloten. ‘Ik voel me minder positief over de long runs, dus we hebben nog veel werk te doen voor de race op zondag’, meldt Gasly in het persbericht van AlphaTauri.

Teamgenoot Yuki Tsunoda moest de Fransman voor zich dulden in beide sessies, met een P15 en een P8. Toch is hij tevreden met zijn dag. ‘Ik denk dat de pace vandaag best goed is geweest. Al met al zijn we sterk geweest tot nu toe.’ Ook Tsunoda is echter voorzichtig over de race, met name over de banden. ‘De harde band werkt hier al goed, maar we moeten de auto een beetje aanpassen aan de andere compounds, dus we hebben werk te verrichten.’ Daarnaast is de race pace van de Japanner een nog groter vraagteken dan zijn teamgenoot: ‘Ik heb nog geen long runs kunnen doen, maar de prestaties van vandaag stemmen me positief.’

‘Heb nog nooit in dit soort bochten gereden’

Beide heren zijn erg tevreden met de baan zelf. ‘Het is een hele leuke baan, vooral de eerste sector’, prijst Tsunoda het Jeddah Corniche Circuit. Hij is vooral onder de indruk van hoe uniek de baan is, ten opzichte van andere circuits. ‘Ik heb nog nooit op een baan met dit soort bochten gereden, dus het is tot nu toe erg speciaal.’ Gasly sluit zich bij de lofzang van zijn rookie-teamgenoot aan: ‘De bochten zijn geweldig, en je krijgt een enorme adrenalinestoot als je er rijdt.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws