Geen gridstraf voor Leclerc: motor en chassis hoeven niet gewisseld te worden Formule 1
Formule 1

Geen gridstraf voor Leclerc: motor en chassis hoeven niet gewisseld te worden

Geen gridstraf voor Leclerc: motor en chassis hoeven niet gewisseld te worden

Een geluk bij een ongeluk voor Charles Leclerc: ondanks de schade bij zijn crash in de tweede vrije training, kan de Monegask zijn huidige chassis en motor blijven gebruiken dit weekend, meldt het team. Dat betekent dat hij geen gridstraf hoeft te incasseren voor de race van zondag.

Leclerc verloor vlak voor het einde van VT2 de controle over zijn Ferrari, en vloog hard de muur in bij bocht 22. Daarbij reed hij een grote hoeveelheid schade, met maar liefst drie ‘hoeken’ die van de auto af waren. Toen bleek dat de Monegask fysiek oké was, kwam er een andere vraag naar boven: wat moet iets vervangen worden aan de SF21? Als de motor of het chassis vervangen moeten worden, zou dat Leclerc namelijk op een gridstraf komen te staan.

Inmiddels is echter bekend gemaakt dat hij, wonder boven wonder, met hetzelfde chassis en dezelfde motor het weekend uit kan rijden. Daarmee ontsnapt Leclerc dus aan een gridstraf voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Goed nieuws voor het team, dat met McLaren in gevecht is om plek 3 in het constructeurskampioenschap. Daarnaast is het goed voor de kansen van Leclerc in de strijd om plek 5 in het rijderskampioenschap, dat nu met één punt verschil door Lando Norris bezet wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws