Geen aangifte gedaan bij Oostenrijkse politie na F1-weekend in Spielberg Formule 1
Formule 1

Geen aangifte gedaan bij Oostenrijkse politie na F1-weekend in Spielberg

Geen aangifte gedaan bij Oostenrijkse politie na F1-weekend in Spielberg

Het Oostenrijkse Heute heeft na gesprekken met politiewoordvoerder Christoph Grill geconcludeerd dat er geen aangiften gedaan zijn betreffende grensoverschrijdend gedrag. Gedurende het Grand Prix-weekend in Spielberg werden er diverse meldingen gemaakt van aanranding, maar bij de Oostenrijkse politie is er niets over bekend.

'De politie heeft er niets over gehoord', laat het medium weten. 'Na het Formule 1-evenement gaven de ordehandhavers aan dat ze het 'opvallend stil' vonden.' Onder meer vrouwelijke werknemers rondom het circuit werden continu betast door Formule 1-fans, terwijl er seksistische opmerkingen gemaakt werden naar vrouwelijke toeschouwers.

Toch is er bij de Oostenrijkse ordehandhavers niets bekend van het gedrag dat meermaals aangehaald is tijdens het afgelopen weekend: 'Er zijn geen klachten binnengekomen van seksuele aanranding. Wel was er sprake van file. Dat kon volgens politiewoordvoerder Grill niet voorkomen worden.' Het gaat bij de politie dus vooral over de logistieke problemen die het raceweekend met zich meebrachten.

Oranjefans vieren tot diep in de nacht feest

Wel is het de lokale autoriteiten opgevallen dat het rondom het circuit rumoerig bleef, ook diep in de nacht. 'Op de campings was het 's nachts ook druk, met name toen de barretjes sloten om 2 uur. De fans waren nog druk in de weer', zo luidt de verklaring van Grill. 'Desalniettemin verliep alles volgens plan', verzekert hij bij het Oostenrijkse blad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws