Binotto ziet snelheidsverschil tussen Ferrari en Red Bull 'verwaarloosbaar' worden Formule 1
Formule 1

Binotto ziet snelheidsverschil tussen Ferrari en Red Bull 'verwaarloosbaar' worden

Binotto ziet snelheidsverschil tussen Ferrari en Red Bull 'verwaarloosbaar' worden

Mattia Binotto denkt dat het topsnelheidsverschil tussen Ferrari en Red Bull Racing op dit moment slechts verwaarloosbaar is. De teambaas van de Scuderia geeft in gesprek met de Italiaanse tak van Motorsport.com aan dat de renstal hard heeft gewerkt om het verschil te verkleinen en dat dat inmiddels is gelukt.

'We hadden zonder twijfel een nadeel ten opzichte van Red Bull qua snelheid op het rechte stuk', vertelt Binotto. Vooral op de baangedeeltes waar DRS kan worden gebruikt, zag de Italiaan dat Red Bull een voordeel had ten opzichte van Ferrari qua topsnelheid: 'Dus hun DRS-vermogen vergeleken met die van ons. Daar hebben we hard aan gewerkt.'

Ferrari introduceert met succes nieuwe achtervleugel

Ferrari introduceerde in Canada een nieuwe achtervleugel voor Charles Leclerc om het topsnelheidsverschil met Red Bull te verkleinen: 'Daarna hebben we hem op beide wagens gemonteerd vanaf de Britse Grand Prix en ik geloof dat we vanuit dit oogpunt het gat in termen van topsnelheid van Red Bull hebben verkleind', aldus Binotto over de update.

Binotto denkt dat de RB18 van Red Bull nog altijd een voordeel heeft als het gaat om topsnelheidsverschil vergeleken met de F1-75: 'Maar ik denk dat het erg klein of verwaarloosbaar is. Dan kunnen we het verschil maken in de bochten, maar het is niet alleen een kwestie van auto's, maar ook van coureurs', besluit de 52-jarige Ferrari-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws