Brundle: 'Teams vragen om Mercedes te helpen, is als een kalkoen vragen voor Kerstmis te stemmen' Formule 1
Formule 1

Brundle: 'Teams vragen om Mercedes te helpen, is als een kalkoen vragen voor Kerstmis te stemmen'

Brundle: 'Teams vragen om Mercedes te helpen, is als een kalkoen vragen voor Kerstmis te stemmen'

Martin Brundle is verrast dat Mercedes worstelt om het beste uit hun auto te halen, en problemen blijft houden. De Engelsman ziet weinig kans dat rivaliserende teams instemmen om de reglementen in het voordeel van Mercedes te wijzigen. Sinds de introductie van de nieuwe regels aan het begin van het Formule 1-seizoen van 2022, wordt de W13 van Mercedes vooral getroffen door porpoising.

In Azerbeidzjan zei Lewis Hamilton dat de race de meest pijnlijke van zijn carrière was, en dat alleen adrenaline hem hielp de eindstreep te bereiken, terwijl teamgenoot George Russell gelooft dat er bredere gesprekken moeten worden gevoerd over het aanpakken van de problemen in de sport. De teams die minder last hebben van het stuiteren, zeggen duidelijk dat dit het probleem van Mercedes is, en niet het probleem van de Formule 1, vertelde Brundle aan Sky Sports News.

Red Bull stemt niet voor wijzigingen reglementen

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner gaf aan niet bereid te zijn om voor een wijziging van de reglementen te stemmen. Hij zei: 'Als het iets was dat voor iedereen een rol speelde , dan zou je de regelgeving inderdaad moeten veranderen, om redenen van veiligheid, maar je kunt zien dat sommige auto's absoluut in orde zijn en andere het moeilijk hebben.'

'Daarom denk ik dat de nadruk ligt op het team om het op te lossen, in plaats van het veranderen van de reglementen. Het is iets waar ze mee worstelen, het is niet iets waar onze coureurs over klagen. Ik denk dat het oneerlijk zou zijn als er een verandering zou zijn, alleen maar omdat ze het niet opgelost krijgen', aldus Horner.

Teams stemden tegen voorstel om porpoising te verminderen

Dit weekend werd gemeld dat teams vóór de start van het seizoen tegen een voorstel hadden gestemd om porpoising te verminderen, en Brundle ziet weinig kans dat de teams de regels nu veranderen. 'Over het algemeen hadden we in de jaren tachtig ook porpoising. Het is er nu nog steeds in de sportwagenraces; ik was in Le Mans, en in de prototypes daar hebben ze problemen met het stuiteren.'

'De andere teams vragen om de reglementen te wijzigen om Mercedes te helpen, is een beetje als een kalkoen vragen om voor Kerstmis te stemmen. Ik onderschat niet wat Russell en Hamilton doormaken, want het ziet er bijzonder pijnlijk uit', sluit Brundle af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws