Horner blij verrast met RB18: 'Onze resultaten overtreffen de verwachtingen' Formule 1
Formule 1

Horner blij verrast met RB18: 'Onze resultaten overtreffen de verwachtingen'

Horner blij verrast met RB18: 'Onze resultaten overtreffen de verwachtingen'

Christian Horner vindt dat Red Bull Racing momenteel haar eigen verwachtingen overtreft. De Oostenrijkse renstal was vorig seizoen betrokken bij een veeleisende titelstrijd, waardoor de focus niet konden worden verlegd naar de 2022-auto. Desondanks zijn Max Verstappen en Sergio Pérez momenteel allebei verwikkeld in de strijd met Ferrari.

Verstappen wist vorig jaar de titel op zijn naam te schrijven na het gevecht met Lewis Hamilton. De titelstrijd eiste wel een tol. 'We werden gedwongen om te vechten met Mercedes tot het einde van 2021, waardoor we niet echt de mogelijkheid kregen om ons te concentreren op de 2022-auto', zegt Horner in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Het werk van het team om aan de top te blijven was uitstekend. De resultaten overtreffen de verwachtingen, maar de vraag is nu of we dit niveau met de ontwikkelingen kunnen vasthouden.'

'Ik verwacht weer een titelstrijd die het hele seizoen duurt.', vervolgt Horner. Ditmaal is Ferrari de concurrent van Red Bull. 'Ze hebben een goede auto, een geweldige motor en twee prima coureurs.' Ondanks dat het een tweestrijd lijkt te worden met Ferrari sluit de Red Bull-teams Mercedes nog niet uit. 'Ze zijn een zeer ervaren team. Ik vind het nog te vroeg om te oordelen. Dat kunnen we pas doen rond de zomerstop. George (Russell, red.) doet het bovendien geweldig.'

Horner: 'Altijd het doel om het sterkste team te hebben'

Red Bull sloeg dit jaar ook een slag door de contracten van Verstappen en Pérez te verlengen. Het team heeft rondgekeken bij de junioren, maar de Mexicaan bleek uiteindelijk de meest geschikte coureur om naast Verstappen plaats te nemen. 'Ook met ons juniorenprogramma is het ons doel om het sterkst mogelijke team te hebben. Als we dat niet kunnen bewerkstelligen met onze junioren dan hebben wij geen probleem om rond te kijken. Dat hebben we dus gedaan met Pérez', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws