Geruchten over verkoop Alpine 'onzin', F1 hoort ook in toekomstvisie Renault Formule 1
Formule 1

Geruchten over verkoop Alpine 'onzin', F1 hoort ook in toekomstvisie Renault

Geruchten over verkoop Alpine 'onzin', F1 hoort ook in toekomstvisie Renault

Luca de Meo heeft aangegeven dat de geruchten rondom een mogelijke verkoop van Alpine onzin zijn. De Franse renstal gaat door een mindere periode heen, terwijl het team langzaamaan de top weer wil bereiken. Er zijn al enkele veranderingen geweest binnen het team, maar De Meo verzekert dat de toekomst van Renault ook nog altijd in de Formule 1 ligt.

Alpine had bij de start van de nieuwe reglementen het doel om binnen honderd Grands Prix consistent mee te strijden om de plekken op het podium. De Franse renstal gaat echter door een roerige periode heen. Otmar Szafnauer is ontslagen en de geruchten over een eventueel verkoop van het team laaien weer op. 'We moeten onze herstelwerkzaamheden stapje voor stapje doen. En al die verhalen die stellen dat ik het team zou willen verkopen, zijn onzin', stelt Renault-CEO De Meo bij GrandPrix247.

Dat Szafnauer ontslagen zou worden, was na de woorden van Laurent Rossi ergens wel te verwachten. De CEO van het team vertrok uiteindelijk zelf ook en deze stappen waren volgens De Meo noodzakelijk. 'Ze hebben me beloftes gedaan die niet zijn nagekomen. Als je iets tegen je baas zegt, dan moet je het doen. Het leek op een brute actie, en dat was het ook, maar we liggen achter op onze eigen gestelde doelen. Niet dat ik ze heb gedwongen om doelen te stellen, maar ze hebben ze zelf gesteld: ze hebben ze gecommuniceerd en dit werkte niet omdat we niet de juiste koers hadden.'

De Meo: 'Zijn absoluut niet waar we moeten zijn'

Alpine begon nog goed na de zomerstop. Pierre Gasly pakte een derde plek op het circuit van Zandvoort. Na de Grand Prix van Italië een week later ging de Franse renstal weer puntloos naar Enstone. 'Ik ben teleurgesteld omdat we het slecht hebben gedaan in Monza, na een podium in Zandvoort, maar we zijn absoluut niet waar we zouden moeten zijn.' Toch verzekert De Meo dat de toekomst van Alpine in de koningsklasse van de autosport ligt. 'De Formule 1 maakt deel uit van het Alpine-project, net als endurance en andere races, dus we gaan vooruit en we moeten groeien', aldus de CEO.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws