Gasly vraagt opnieuw om meer respect van fans: 'Er werd op mijn deur in de hospitality geklopt' Formule 1
Formule 1

Gasly vraagt opnieuw om meer respect van fans: 'Er werd op mijn deur in de hospitality geklopt'

Gasly vraagt opnieuw om meer respect van fans: 'Er werd op mijn deur in de hospitality geklopt'

Pierre Gasly vraagt opnieuw aan Formule 1-fans op het circuit en in de paddock om meer terughoudendheid en respect te tonen nadat er meerdere keren op zijn deur werd gekopt in de Alpine-hospitality. Gasly kreeg in 2022 al te maken met fans die geen grenzen respecteerden en zijn rugtas openden, waar belangrijke dingen in zaten. De Fransman denkt dat het anders moet.

Aangezien de Formule 1 steeds populairder wordt, zijn de circuits en de paddocks voller dan ooit tevoren. Dat ervoer Gasly ook in Monza, één van de drukste races van de kalender. In de paddock waren veel VIP-gasten, fans, celebrities en andere mensen aanwezig. Hier krijgen niet alleen de coureurs mee te maken, maar ook het personeel van de teams, die regelmatig moeite krijgen met het verplaatsen van hun apparatuur. Gasly trok aan de bel nadat willekeurige mensen op zijn deur klopten in de Alpine-hospitality. De kamer die de rijders hebben in de hospitalities van hun teams zijn vanzelfsprekend bedoelt om tot rust te komen of in ieder geval een moment van privacy te hebben.

'Ik hou van fans, en ik vind het altijd leuk om even langs te komen en wat tijd te geven. Maar het is natuurlijk onze werkomgeving', kaart Gasly aan in gesprek met Autosport. 'Soms is het een beetje lastig om je te verplaatsen en ervoor te zorgen dat we op tijd zijn voor de verplichtingen die we hebben, omdat het van minuut tot minuut gaat, en het is duidelijk een van de drukste pitstraten. Het is erg plezierig maar als er mensen op de deur in de hospitality kloppen, dan vraag je je af hoe ze daar zijn gekomen', gaat de Fransman verder. 'Dus mensen moeten de ruimte geven die we nodig hebben om goed te kunnen werken.'

Gasly vraagt om meer respect: 'Zo simpel is het'

De Alpine-coureur kaartte dit vorig jaar in Mexico ook al aan. Toen werd zijn rugzak geopend terwijl hij door de paddock liep. In zijn rugzak zaten belangrijke dingen, zoals zijn paspoort. Carlos Sainz schaarde zich achter de Fransman, want hij werd belaagd door een horde fans toen hij een rondje aan het hardlopen was op het circuit in Mexico.

'Ik zou zeggen dat er niet zoveel andere sporten zijn waar fans misschien zo dicht bij de atleten kunnen komen. Maar in veel andere sporten lijken ze gewoon meer respectvol te zijn. Ze moeten dat vaker tonen. Zo simpel is het', concludeert Gasly. Autodromo Hermamos Rodriguez zal over een maand weer de gastheer zijn van de Grand Prix van Mexico, en dan hoopt Gasly op een betere ervaring dan in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws