Giovinazzi haalt publiekelijk uit naar Alfa Romeo: 'Jongens, bedankt voor de geweldige strategie' Formule 1
Formule 1

Giovinazzi haalt publiekelijk uit naar Alfa Romeo: 'Jongens, bedankt voor de geweldige strategie'

Giovinazzi haalt publiekelijk uit naar Alfa Romeo: 'Jongens, bedankt voor de geweldige strategie'

Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi moet zich bewijzen tegenover zijn team als hij zijn stoeltje in de Formule 1 wil behouden. Volgens teambaas Frederic Vasseur moet hij zelfs 'indruk maken'. Precies dat leek de Italiaan te gaan doen bij de Grand Prix van Mexico. Hij kwam vanaf de elfde startpositie en stond na een paar bochten tijdelijk op de zesde plaats, maar zijn race viel in het water doordat zijn team hem een aparte strategie gaf.

Giovinazzi moest zijn zesde plaats al snel inleveren toen de Ferrari van Carlos Sainz hem voorbij ging bij de safety car-herstart. Maar vanaf dat moment reed hij een sterke race in zijn Alfa Romeo. Hij wist de Aston Martin van Sebastian Vettel achter zich te houden voor P7. Zijn kans op punten verdween echter als sneeuw voor de zon toen hij na zijn pitstop vlak achter Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas terechtkwam. Hierdoor verloor de 27-jarige coureur veel tijd in het verkeer en moest hij genoegen nemen met P11. Dat deed hij niet.

Giovinazzi spaart zijn team niet in de media

'Hey jongens, bedankt voor de geweldige strategie', klinkt er sarcastisch. Dat was alles dat Giovinazzi te melden had over de boordradio na de race. Er volgde een ongemakkelijke stilte. En aangezien hij zich van zijn beste kant moet laten zien om in de Formule 1 te blijven, neemt hij het zijn team niet in dank af. De man uit Martina Franca deelt zijn onvrede ook op sociale media. 'Soms is het makkelijk om het van de positieve kant te bekijken, en soms is dat lastig. Vandaag is dat onmogelijk', beschrijft hij.

De man met startnummer 99 is ook tegenover de media niet verlegen. 'Ik ben erg teleurgesteld, we hadden vandaag met twee auto's punten kunnen pakken. Maar ze konden mij geen goede strategie geven, we gingen te vroeg naar binnen en kwam achter het verkeer terecht, daar verloor ik veel tijd. Echt niet goed.' Alfa Romeo-teamgenoot Kimi Raikkonen scoorde wél, hij verdiende vier punten met zijn P8-finish.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws