Horner neemt deel van kritiek op Tsunoda terug: 'De tweede startrij was zo slecht nog niet' Formule 1
Formule 1

Horner neemt deel van kritiek op Tsunoda terug: 'De tweede startrij was zo slecht nog niet'

Horner neemt deel van kritiek op Tsunoda terug: 'De tweede startrij was zo slecht nog niet'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner neemt een deel van zijn kritische woorden op Yuki Tsunoda terug. De Red Bull-junior was in Q3 betrokken bij een incident waardoor beide coureurs van Red Bull Racing hun rondes moesten afkappen en niet hoger konden kwalificeren dan P3 en P4. Horner zei tegen de media dat ze waren 'ge-Tsunoda'd', waarop veel commentaar kwam vanuit de media. Na zondag kwam de Brit hierop terug.

'Het probleem met sociale media is dat bepaalde dingen die gezegd worden onder een soort vergrootglas komen te liggen', zo begint Horner zijn uitleg over de situatie aan RaceFans. 'Als ik er nu op terugkijk moet ik ook wat eerlijker zijn tegenover Yuki, het had namelijk geholpen als hij wat meer informatie had.' De Japanner werd namelijk pas gewaarschuwd dat Sergio Pérez eraan kwam toen hij op vier seconden afstand zat.

'De uitkomst was gewoon erg ongelukkig. Al helemaal als je je bedenkt dat hij er puur was om zijn teamgenoot een tow te geven. Het is wat het is uiteindelijk, het pakte ook goed uit gelukkig. De 47-jarige teambaas kan er achteraf nog wel om lachen. 'Misschien was de tweede startrij wel de beste plek om de race van te starten', zegt hij.

Tsunoda verwachtte boze fans, maar kreeg support

De Japanse jongeling was bang voor bakken kritiek en besloot sociale media te negeren voor de rest van het weekend. 'Ik heb op zondag met Helmut Marko gesproken en het was allemaal goed. Ik heb niet echt op sociale media gelet omdat ik de ronde van de nationale held had verprutst', vertelt hij aan The Race. 'Ik ben blij om te horen dat het tegenovergestelde het geval was.' Tsunoda's race eindigde na één bocht door een touché met Esteban Ocon.

Ruim twee keer je inzet voor dubbel van Verstappen en Red Bull

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws