GP Turkije mogelijk geschrapt door torenhoge kosten, Mugello mogelijke vervanger Formule 1
Formule 1

GP Turkije mogelijk geschrapt door torenhoge kosten, Mugello mogelijke vervanger

GP Turkije mogelijk geschrapt door torenhoge kosten, Mugello mogelijke vervanger

Nu Groot-Brittannië heeft bepaald dat Turkije op de 'rode lijst' blijft staan met landen waar het coronavirus nog een grote dreiging vormt, staat de Turkse Grand Prix op losse schroeven. Er wordt al gepraat over een vervanger voor de race die gepland staat op 3 oktober: het Italiaanse Mugello-circuit.

Het eerstvolgende moment dat Turkije van de Britse rode lijst kan worden geschrapt is 16 september, twee weken voor de GP van Turkije. Omdat er nog veel onzekerheid is over de coronasituatie in het land, bekijken de bazen der Formule 1 alvast naar andere opties. Mugello zou volgens Autosport bovenaan het lijstje staan.

In 2020 zagen we het Italiaanse circuit ook al als één van de vervangende races op de Formule 1-kalender, hier werd de Grand Prix van Toscane verreden. destijds gewonnen door Lewis Hamilton. Er wordt door Groot-Brittannië overigens geen uitzondering gemaakt voor het F1-circus, de rode lijst betekent strenge maatregelen en torenhoge kosten.

Waarom de GP van Turkije onbetaalbaar wordt

Zeven van de tien Formule 1-teams zijn gevestigd in Groot-Brittannië. Daarnaast zitten de kantoren van de FIA, de F1-organisatie, Pirelli, Honda en diverse mediakanalen ook in het land, wat strenge eisen stelt voor de 'rode' landen. Elk persoon die is afgereisd naar bijvoorbeeld Turkije moet bij terugkomst in Groot-Brittannië tien dagen in hotel-quarantaine.

En dat is peperduur. Er mag niet zomaar een hotelletje gekozen worden, de regering heeft een aantal hotels aangesteld, met een vast prijskaartje: 2250 pond, omgerekend ruim 2600 euro. Mocht de Turkse GP doorgaan terwijl ze op de rode lijst staan, kost het de Formule 1-teams en alle partijen tonnen, al dan niet miljoenen per bedrijf. Mugello lijkt dus een goedkopere, betere en veiligere optie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws