GP Toscane

De Grote Prijs van Toscane wordt in 2020 op 13 september verreden. Het is de eerste keer dat de race georganiseerd wordt en gaat de boeken in als de negende GP van het jaar. Bekijk hier de volledige agenda van het seizoen 2020.

Autodromo Internazionale del Mugello

Wie in januari had gezegd dat Mugello de op de Formule 1-kalender zou staan dit jaar, werd voor gek verklaard. Door de coronacrisis zijn er echter tal van races afgelast en dus moest de Formule 1 op zoek naar vervangende circuits. Mugello stak al vroeg haar vinger op en werd zodoende op de kalender geplaatst om zodoende toch nog voldoende wedstrijden te hebben dit jaar. Aangezien de Italiaanse Grand Prix al op Monza verreden wordt, gaat de race op Mugello de boeken in als de Grand Prix van Toscane, vernoemd naar de regio van dienst.

Mugello is vooral bekend van de MotoGP-races die daar elk jaar verreden worden. De baan valt op met haar enorm lange rechte stuk van 1,1 kilometer lang en haar vele lange, vloeiende bochten. 'Er is eigenlijk geen langzame bocht', zei Ferrari-teambaas Mattia Binotto over Mugello.

Wie wil winnen op Mugello, moet van goede huizen komen. Een goede krachtbron is vereist, maar een bolide moet daarnaast ook over een uitstekend chassis beschikken om de lange, vloeiende bochten zo goed mogelijk door te komen. Gaat Ferrari succes boeken? De Italianan hopen van wel, want niet alleen is Mugello het thuiscircuit van Ferrari, maar vormt het ook het toneel voor de duizendste race van het historische team in de Formule 1.

Layout Mugello(Afbeelding: Will Pittenger)

Eenmalige GP?

Aangezien Mugello bij wijze van nood aan de Formule 1-kalender is toegevoegd, is het nog maar de vraag of we Mugello en dus ook de Grand Prix van Toscane ook na 2020 op de Formule 1-kalender terugzien. Veel van de dit jaar uitgestelde races vinden wel gewoon in 2021 plaats en zodoende wordt het dringen voor de circuits. Als alle circuits ook in 2021 terugkeren, dan zouden er dat jaar 26 races verreden worden en dat zijn er veel.

Tijdschema GP van Toscane

11 september 11.00u - Eerste vrije training Grand Prix van Toscane 2020

11 september 15.00u - Tweede vrije training Grand Prix van Toscane 2020

12 september 12.00u - Derde vrije training Grand Prix van Toscane 2020

12 september 15.00u - Kwalificatie Grand Prix van Toscane 2020

13 september 15.10u - Grand Prix van Toscane 2020

GP Toscane nieuws