Groot-Brittannië weert Russische coureurs: geen Mazepin op Silverstone Formule 1
Formule 1

Groot-Brittannië weert Russische coureurs: geen Mazepin op Silverstone

Groot-Brittannië weert Russische coureurs: geen Mazepin op Silverstone

Groot-Brittannië gaat Russische coureurs weren naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne, meldt Motorsport UK. Op dinsdag gaf de FIA aan dat Russische en Belarussische coureurs gewoon nog welkom waren in de autosport. Groot-Brittannië neemt echter wel de drastische stap. Dit betekent dat Nikita Mazepin niet welkom zal zijn tijdens de Grand Prix op Silverstone.

De FIA ondernam eerder wel al actie door de Grand Prix van Rusland van de Formule 1-kalender te halen. Dit jaar zullen er überhaupt geen races, in geen enkele klasse, worden gehouden in het land. Bovendien zijn alle symbolen die betrekking hebben op Rusland en Belarus verboden in de autosport. De FIA wilde coureurs echter nog niet volledig weren, maar ze moeten wel onder de neutrale vlag van de FIA rijden. Dit moesten de Russische coureurs al doen vanwege het dopingschandaal tijdens de Winterspelen in 2014.

Groot-Brittannië volgt wel de woorden van Leonid Kostyuchenko op. De president van de FAU en de Oekraïnse motorsport gemeenschap vroeg om alle Russische sporters te weren. David Richards, voorzitter van Motorsport UK, spreekt zijn solidariteit uit. 'Wij veroordelen de oorlogshandelingen van Rusland. We staan achter de mensen Oekraïne. Het wordt tijd dat de internationale motorsport bond dezelfde steun laat zien.'

Einde Mazepin bij Haas lijkt nabij

Haas liet na het nieuws over de invasie al alle stickers van Uralkali verwijderen van hun bolides en andere apparatuur. Uralkali wordt geleid door Dmitry Mazepin, vader van de Haas-coureur. De Amerikaanse renstal heeft nog geen statement naar buiten gebracht, maar dat wordt de komende dagen wel verwacht. Andrew Benson, F1-correspondent bij de BBC, verwacht dat de positie van Mazepin onhoudbaar is na het nieuws uit het Verenigd Koninkrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws