Grote crash voor Leclerc in VT2, sessie beëindigd Formule 1
Formule 1

Grote crash voor Leclerc in VT2, sessie beëindigd

Grote crash voor Leclerc in VT2, sessie beëindigd

Na een toch grotendeels probleemloze tweede vrije training in Jeddah, is Charles Leclerc hard gecrasht in bocht 22. Hij verloor de achterkant en vloog hard de barrière in. De sessie is stilgezet, en onder de rode vlag geëindigd.

Er waren nog maar 5 minuten te gaan toen de Monegask zijn crash had. In de snelle bocht 22 verloor hij de achterkant van zijn auto door een te scherpe stuurhoek, waardoor hij de controle verloor en als passagier in de barrières eindigde. De sessie werd stopgezet voor het incident, en werd niet meer herstart door hoe laat de Monegask de muur in vloog. Leclerc kon wel probleemloos uit de auto stappen, maar werd alsnog door de medical car opgehaald.

De Ferrari van Leclerc vloog achterstevoren de muur in en is flink beschadigd, met drie hoeken eraf. Afhankelijk van de schade aan de versnellingsbak en motor, krijgt hij daardoor mogelijk een gridstraf voor de race op zondag. Ook de barrières zelf zijn enigszins beschadigd. Na het incident kwam Leclerc, gevraagd of hij oké was, boos en zelfkritisch over de radio, al zijn zijn daadwerkelijke (scheld)woorden natuurlijk niet uitgezonden.

Wedden dat Verstappen de GP van Saoedi-Arabië wint? Ontvang 3,25 keer je inzet en een welkomstbonus bij

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws