Fittipaldi onder de indruk van Master of Monaco: 'Het hele weekend sneller dan Verstappen' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi onder de indruk van Master of Monaco: 'Het hele weekend sneller dan Verstappen'

Fittipaldi onder de indruk van Master of Monaco: 'Het hele weekend sneller dan Verstappen'

Emerson Fittipaldi zag afgelopen weekend dat Sergio Pérez terecht de Grand Prix van Monaco op zijn naam schreef. De coureur van Red Bull Racing was het gehele weekend goed onderweg en daarbij was hij ook iedere sessie sneller dan teamgenoot Max Verstappen. Een fout bij de pitstops van Ferrari hielp Pérez aan de eerste plek. Fittipaldi stelt dat deze fout voorkomen had kunnen worden als de pitstops in de Formule 1 net zo hadden gewerkt als in de IndyCar.

Pérez zat de afgelopen weken telkens dicht bij Verstappen. In Monaco pakte de coureur zijn eerste overwinning van het seizoen. 'Checo was extreem snel in Barcelona en nu vanaf dag één in Monaco', vertelt Fittipaldi bij VegasInsider. 'Hij was sneller dan Max in de kwalificatie en hij was ongelooflijk snel in de race. Als ik kijk naar hoe de Grand Prix zich ontvouwde dan vind ik hem de terechte winnaar. Hij stond onder immense druk van Carlos Sainz en Max, maar zijn prestatie was gewoon top.'

'Hij was echt de Master of Monaco', vervolgt de voormalig Formule 1-coureur. De coureur van Red Bull stond na afloop met tranen in zijn ogen op het podium. Fittpaldi kan de emotie bij de Mexicaan wel begrijpen. 'Dit is de mooiste overwinning uit zijn carrière. Dit is ook een mooie overwinning voor Mexico en Latijns-Amerika. We hadden vroeger vijf of zes rijders uit Latijns-Amerika, maar nu hebben we slechts één. We rekenen allemaal op Checo en hij doet het echt geweldig.'

F1 moet kijken naar IndyCar

In de beginfase van de race leek het erop alsof Charles Leclerc de race gemakkelijk zou winnen. Door een probleem met de pitstop verloor de Monegask echter de leiding van de race. Fittipaldi denkt dat het voorkomen had kunnen worden. 'Ik vind het lastig om twee auto's te hebben voor maar één plek. In de IndyCar hebben beide auto's bijvoorbeeld hun eigen plek. Het team kwam er te laat achter dat Leclerc al zo dicht op Sainz zat. Als ze twee plaatsen hadden in de pitstraat, dan was er geen conflict geweest', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws