Hamilton gaat uit van terugkeer Vettel: 'Veel coureurs komen terug in F1' Formule 1
Formule 1

Hamilton gaat uit van terugkeer Vettel: 'Veel coureurs komen terug in F1'

Hamilton gaat uit van terugkeer Vettel: 'Veel coureurs komen terug in F1'

Lewis Hamilton verwacht dat Sebastian Vettel in de toekomst weer in de Formule 1 te vinden zal zijn. De coureur van Aston Martin neemt na de Grand Prix van Abu Dhabi afscheid van de sport, maar de afwezigheid gaat volgens Hamilton niet lang duren. Zelf lijkt Hamilton zijn contract te gaan verlengen bij het team van Mercedes. De 103-voudig racewinnaar is blij bij het team en hoopt ook dit weekend weer goed te kunnen presteren, al zal dat naar eigen zeggen lastig worden.

Het team van Mercedes kende een geweldig weekend op het circuit van Interlagos. Hamilton hoopt dat het team dat momentum kan vasthouden, maar de zevenvoudig wereldkampioen weet niet zeker of de Duitse renstal opnieuw zo sterk zal zijn. 'We denken dat dit circuit andere teams beter ligt, dus we moeten kijken hoe competitief we zijn', zegt Hamilton bij de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi. 'Toch hopen we dat we ons momentum nog even wat langer kunnen doortrekken.'

Aan het begin van het jaar was het nog niet zeker of Hamilton ook in 2023 weer op de grid te vinden zou zijn. Nu lijkt de coureur zijn contract te gaan verlengen, waardoor hij de langstzittende rijder is bij één team in de geschiedenis van de Formule 1. 'Ik ben er heel erg trots op dat ik al zo lang bij het team van Mercedes zit. Dat laat de loyaliteit zien die we naar elkaar hebben. Ik kijk ernaar uit om in de komende weken mijn contract te gaan verlengen.'

Hamilton voorspelt terugkeer

Aankomend weekend zal Hamilton afscheid nemen van één van de andere legendes van de sport. 'Vroeger was hij altijd een beetje vervelend', grapt Hamilton. Dat doet Vettel gelijk terugdenken aan de botsing in Baku in 2017. 'Vanaf dat moment is onze relatie alleen maar beter geworden', zijn de coureurs het met elkaar eens. 'Ik denk dat we altijd goede gevechten hadden', vervolgt Hamilton, die nog meer gevechten met Vettel verwacht. 'Veel coureurs komen terug, dus ik heb het gevoel dat hij ook weer terugkomt', aldus de Mercedes-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws