Hamilton heeft grootse plannen in Frankrijk: 'We zitten dichtbij Red Bull en Ferrari' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft grootse plannen in Frankrijk: 'We zitten dichtbij Red Bull en Ferrari'

Hamilton heeft grootse plannen in Frankrijk: 'We zitten dichtbij Red Bull en Ferrari'

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft aardig wat in petto voor het aankomende raceweekend op Paul Ricard. Ondanks dat de Brit het stuurtje op vrijdagochtend tijdelijk doorgeeft aan Nyck de Vries, verwacht hij niet dat dit zijn prestaties beïnvloed. Hamilton heeft als doel binnenkort een race te winnen. Het is de vraag of dat dit weekend gaat lukken.

De Engelsman staat er positief in voor het komende weekend op Paul Ricard. Hij legde bij Speedweek.com uit waarom dat zo is: 'We blijven voortdurend groeien', zegt Hamilton. 'Het doel is natuurlijk om binnenkort een race te winnen', vervolgt de Mercedes-rijder. 'Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat we kunnen verwachten. Wat ik wel weet, is dat we dicht bij Red Bull en Ferrari zitten.'

Mercedes is inderdaad gegroeid de afgelopen paar races. Terwijl ze eerder dit jaar behoorlijk last hadden van porpoising, lijkt het langzamerhand steeds beter te gaan. Het Duitse team neemt dit weekend een update aan de voorvleugel mee. Dit moet zorgen voor een betere doorstroming van lucht naar de auto en de coureur in de Franse hitte. Ook is de voorvleugel smaller gemaakt. Mercedes zal deze updates controleren tijdens de trainingen.

De ene naar de andere opmerking over Hamilton op de reservebank aankomende vrijdagochtend ging al gauw rond. De Vries neemt het stuur over en mag de eerste vrije trainingssessie verrijden zodat Mercedes haar zogeheten 'rookie test' verplichtingen kan voltooien. Eerder dit jaar zagen we De Vries in Barcelona in de Williams van Russell. Dat de zevenvoudig wereldkampioen een uurtje mist dit weekend maakt hij zich geen zorgen over.

300 races voor Hamilton

Aankomend weekend is tevens het 300e Grand Prix weekend van de Mercedes-coureur. Bij de vraag of hij advies had voor de jongere versie van zichzelf, zo ongeveer 300 races geleden, lacht Hamilton dat het een lang gesprek zou worden. 'Moeilijk te zeggen. Misschien dat tijd kostbaar is. Als je jong bent denk je alle tijd van de wereld te hebben, maar dat is niet zo. Je moet er het beste van maken. Oh, en raak niet gestrest!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws