Berger snapt Mercedes-uitspraken Hill en Clarkson niet: 'Hebben jullie gedronken?' Formule 1
Formule 1

Berger snapt Mercedes-uitspraken Hill en Clarkson niet: 'Hebben jullie gedronken?'

Berger snapt Mercedes-uitspraken Hill en Clarkson niet: 'Hebben jullie gedronken?'

Damon Hill denkt dat Lewis Hamilton een kans maakt op de overwinning tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Gerhard Berger is zeer verrast door de uitspraken van de Brit, en verwacht dat Mercedes geen rol zal spelen in de strijd om de overwinning. Volgens de Oostenrijker kan de Duitse renstal wel goed lopen op Circuit Paul Ricard, maar hij verwacht alsnog dat de coureurs van Red Bull Racing en Ferrari een betere kans maken op de zege.

Bij Mercedes is het optimisme gegroeid na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Het team verwacht het ook goed te kunnen doen in Frankrijk. 'Circuit Paul Ricard is altijd al een beetje apart geweest', vertelt Berger bij de F1 Nation's Podcast. 'De baan is heel erg strak, en daardoor is de stijl van het circuit ook heel anders. Het zou mij niet verassen als de Mercedes daar een stuk beter zal zijn. Toch denk ik dat het weer een gevecht zal worden tussen Red Bull en Ferrari.'

Hill en Berger lijnrecht tegenover elkaar

Tom Clarkson, de presentator van de podcast, en Hill denken dat Mercedes voor een verrassing kunnen zorgen. Christian Horner dacht eerder al dat Mercedes sterk zal zijn in Frankrijk, maar Hill denkt dat de Duitse renstal mogelijk zelfs de sterkste zal zijn. 'Mercedes kan op pure snelheid misschien voor een verrassing zorgen. Ik denk dat Lewis qua racepace heel erg goed is. Het zou best kunnen dat Lewis als eerste eindigt, George (Russell, red.) als tweede, en Carlos Sainz als derde.' In zijn voorspelling aan het einde van de podcast gokt hij ook dat Hamilton de race zal winnen.

Berger is niet echt onder de indruk van de uitspraken van de wereldkampioen van 1996 en Clarkson. 'Welk paspoort hebben jullie? Hebben jullie gedronken?' De voormalig Ferrari-coureur verwacht niet dat Mercedes zo sterk zal zijn. 'Mercedes heeft het op geen enkel circuit echt goed gedaan dit jaar. Het is best mogelijk dat het beter zal gaan, maar ik denkt niet dat ze opeens een rol gaan spelen in de strijd om de overwinning', stelt Berger.

Registreer hier om mee te discussiëren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws