Pérez hoopt zijn hoofd boven water te houden: 'Het zal weer dicht bij elkaar zitten' Formule 1
Formule 1

Pérez hoopt zijn hoofd boven water te houden: 'Het zal weer dicht bij elkaar zitten'

Pérez hoopt zijn hoofd boven water te houden: 'Het zal weer dicht bij elkaar zitten'

Sergio Pérez geeft aan dat hij een lastig weekend in Oostenrijk heeft gehad en dat hij hoopt dat het beter gaat in Silverstone. De Mexicaan hoopt al een tijdje de stijgende lijn weer te pakken te krijgen, maar momenteel gaat het nog niet van een leien dakje. De Red Bull Racing-coureur eindigde als achtste in Spielberg en heeft niet veel punten kunnen pakken.

In de afgelopen paar races heeft Pérez slechts een handjevol punten kunnen scoren met zijn resultaten. Hij kende twee dramatische weekenden achter elkaar, die van Monaco en Canada, daarna is het hem nog niet echt gelukt om een comeback te maken. Dat ook nog nadat Red Bull hem begin juni contractverlenging gaf. De Mexicaan is zelf ook niet tevreden en weet wat er moet gebeuren. 'Het was over het algemeen een zwaar weekend in Oostenrijk', steekt Pérez van wal in de persconferentie van de FIA.

'Vooral tijdens de race, omdat we vanaf de eerste ronde al schade hadden', gaat hij verder. In de openingsronde raakte hij Charles Leclerc en vocht hij met Oscar Piastri, waardoor hij al vroeg in de race schade aan zijn auto opliep. Na afloop liet hij zien dat er een behoorlijk gat in de zijkant van de auto zat. 'We lagen toen uit de strijd. Het was gewoon net iets te veel schade en we gingen er alleen maar op achteruit', laat de Mexicaan weten. Pérez kende op de Red Bull Ring wederom geen goede kwalificatie en moest de race als achtste aanvangen. Daar finishte hij uiteindelijk ook.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Pérez hoopt zijn hoofd boven water te houden: 'Het zal weer dicht bij elkaar zitten'
Pérez heeft geen makkelijke weekenden achter de rug.

Red Bull op papier goed op Silverstone

Red Bull-topadviseur Helmut Marko besprak in zijn column bij Speedweek dat hij het niet vond kunnen dat Pérez werd ingehaald door een Haas. Nico Hülkenberg pakte hem namelijk in de slotfase van de race, en eindigde op P6. Het moet in Silverstone dit weekend beter gaan. Gezien de snelle bochten lijkt het erop dat Red Bull met goede papieren het Britse asfalt betreedt.

'Ik denk dat het een sterk weekend voor ons gaat zijn. We kijken uit naar de high speed corners op Silverstone. Het is altijd een enorme uitdaging', zegt Pérez. 'De wind kan hier bijvoorbeeld erg uitdagend zijn. Ik denk dat het weer enorm close zal zijn, zoals het de afgelopen paar weekenden is geweest. Dus ik verwacht niets anders', aldus de coureur uit Guadalajara.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Pérez hoopt zijn hoofd boven water te houden: 'Het zal weer dicht bij elkaar zitten'
Silverstone lijkt te passen bij de sterke punten van de RB20.

Pérez heeft al mogen spieken bij de motor

Terwijl Red Bull zich focust op Silverstone, wordt er op zo'n anderhalf uur rijden van het circuit, in Milton Keynes, hard gewerkt aan de toekomst van Red Bull. De Oostenrijkse renstal werkt samen met Ford aan de motor van 2026. 'Het is erg indrukwekkend om te zien hoe vroeg ze met de motor zijn begonnen', zegt Pérez tegenover de internationale media. 'Als je daar bent en alles ziet, is het erg indrukwekkend om te zien hoeveel mensen ermee bezig zijn en waar het project nu al staat.'

Pérez benadrukt dat alles qua timing goed verloopt en alles gaat zoals de planning. 'Maar hoe competitief we zullen zijn, daar heeft niemand een idee van, ook wij als coureurs of de motorfabrikanten niet. Maar ik kan wel zeggen dat er tot nu toe fantastisch werk is geleverd', sluit de 34-jarige af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws