Hamilton kijkt terneergeslagen naar Red Bull en Ferrari Formule 1
Formule 1

Hamilton kijkt terneergeslagen naar Red Bull en Ferrari

Hamilton kijkt terneergeslagen naar Red Bull en Ferrari

Lewis Hamilton had zich nog nooit eerder lager dan de tweede plaats gekwalificeerd voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar zaterdag was het dan toch zover. Hamilton kwalificeerde zich op P7. Teamgenoot George Russell eindigde op P5, terwijl Charles Leclerc van Ferrari pole pakte, met Red Bull Racing als enige team dat binnen een seconde van de Monegaskische coureur kon komen. Mercedes was dan ook niet tevreden na afloop van de kwalificatie.

'We racen niet eens met die jongens vooraan, ze zitten in een heel andere competitie', zei Hamilton over Ferrari en Red Bull. 'Dus het lijkt erop dat deze jongens mijlenver vooruit zijn, en dan is er dit peloton waar we in zitten. Ik denk niet dat vandaag schadebeperking was. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat George pole is, en ik derde, en dat is de echte race', grapte Hamilton tegen Formula1.com.

Russell kan leven met vijfde plaats

Wat Russell betreft: de 24-jarige Mercedes-coureur zou zijn top-vijf finishreeks van 2022 op zondag kunnen voortzetten, en noemde zijn kwalificatieprestatie een troost op een zware dag voor Mercedes. 'Het is geen gemakkelijke auto om onder controle te houden. We doen er alles aan om meer informatie te krijgen, en stappen vooruit te zetten, maar het lijkt op dit moment wat moeilijker dan we zouden willen. We werken zo hard als we kunnen om hier bovenop te komen, en meer prestaties te vinden. Dus, over vandaag gesproken, P5, dat is het maximum', aldus Russell.

Wolff vindt gat te groot

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf toe dat het kijken naar de gegevens na de kwalificatie pijnlijk was. 'Ik denk dat ons verwachting was om de derde snelste op de weg te zijn', zei Wolff. 'Dus als we kijken naar de posities is het zoals verwacht, maar het gat is te groot. Het gat is groot, en we komen vrijwel overal tekort, dus ik zou willen dat ik dat in de toekomst niet meer hoef te zien', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws