Hamilton kijkt uit naar upgrades, maar: 'Het is niet zo dat we een seconde winnen' Formule 1
Formule 1

Hamilton kijkt uit naar upgrades, maar: 'Het is niet zo dat we een seconde winnen'

Hamilton kijkt uit naar upgrades, maar: 'Het is niet zo dat we een seconde winnen'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton kende gisteren net als racewinnaar Max Verstappen een teleurstellende kwalificatie, en vandaag koos de Brit net als Max Verstappen er ook voor om te starten met de harde banden. In tegenstelling tot de Nederlander wist Hamilton echter niet de gewenste vooruitgang te boeken in het eerste deel van de race. Naarmate de race vorderde, wist de 38-jarige zich toch nog op te werken tot een zesde positie.

Gestart vanaf een dertiende plek wist Hamilton dat hij heel wat coureurs zou moeten inhalen om te finishen op een positie waar hij vrede mee kon hebben. Het gebrek aan topsnelheid zorgde er echter voor dat de zevenvoudig kampioen lange tijd in het middenveld bleef hangen. 'Ik weet het niet echt, of de strategie nu optimaal was of niet', overpeinst de Brit de gemaakte keuzes voor de microfoon van Sky Sports F1. 'De start was erg lastig, omdat ik in een DRS-trein vastzat, en ik probeerde de Williams in te halen, die altijd erg snel is op het rechte stuk.'

Hamilton had het een tijdje lastig met Alexander Albon, maar uiteindelijk werden de onderlinge gaten groter. 'Het was niet eenvoudig, maar uiteindelijk wist ik me toch naar voren op te werken', herinnert Hamilton zich. 'Nadat ik mijn pitstop gemaakt had, kon ik echt voluit gaan.' In de slotfase had Hamilton met zijn versere medium-banden een voordeel ten opzichte van de coureurs die al vroeg naar de harde banden gewisseld waren. 'De auto kwam een beetje tot leven halverwege de race, en ik ben er blij mee dat ik nog ben opgeklommen van de dertiende tot de zesde plek. We startten zo ver naar achteren. Ik heb van de race genoten, het is fijn om aan gevechten deel te nemen.'

Wachten op verbetering

Hamilton is al een tijdje uit aan het kijken naar serieuze upgrades aan zijn W14. Volgende race, in Imola, is de opening van het Europese seizoen, en dan kan Hamilton eindelijk verbeteringen aan zijn Mercedes verwelkomen. 'Het is een beetje onbekend', antwoordt hij op de vraag in hoeverre die upgrades Mercedes echt een stap vooruit bezorgen. 'Het is niet zo dat we een seconde tijdwinst boeken, en dat is wel wat we nodig hebben. Maar het is een begin. Het zal een stap in de juiste richting zijn voor ons', probeert de Mercedes-coureur optimistisch te blijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws