Leclerc met de handen in het haar: 'Het is heel lastig om vertrouwen te krijgen' Formule 1
Formule 1

Leclerc met de handen in het haar: 'Het is heel lastig om vertrouwen te krijgen'

Leclerc met de handen in het haar: 'Het is heel lastig om vertrouwen te krijgen'

Ferrari-coureur Charles Leclerc begon na de goed verlopen Grand Prix van Azerbeidzjan met vertrouwen aan het weekend in Miami, maar daar was al snel weinig van over. Nadat de Monegask crashte in de vrije training, overkwam hem datzelfde nog een keer op de zaterdag in de kwalificatie. Op de zondag liep hij geen schade op aan zijn auto, maar wel een deukje in zijn zelfvertrouwen, zo vertelt Leclerc zelf aan Sky Sports F1.

Leclerc begon na zijn fout in de kwalificatie als zevende aan de race in Florida, met de hoop dat hij enkele plekken winst kon boeken. Dat bleek echter niet haalbaar, aangezien hij na de nodige gevechten ook weer als zevende over de eindstreep kwam. De Ferrari-coureur wist wel de voor hem begonnen Kevin Magnussen en Pierre Gasly in te halen, maar zag ook hoe Max Verstappen en Lewis Hamilton achter hem op de startopstelling stonden, maar toch eerder bij de eindstreep waren.

Gebrek aan gevoel met de auto leidt tot gebrek aan vertrouwen

Leclerc had het vooral in de eerste stint erg lastig en had lange tijd zijn handen vol aan Magnussen. Leclerc haalde de Deen verschillende keren in maar zag de Haas-coureur daarna weer terugslaan. Pas in ronde 38 rekende Leclerc definitief af met Magnussen. Het gebrek aan vertrouwen hielp hierbij niet. 'Het is gewoon heel lastig als coureur om vertrouwen te krijgen en je rijstijl aan te passen, omdat je van de ene set banden naar de andere gaat en de auto opeens compleet anders aanvoelt', probeert Leclerc de problemen van Ferrari aan te stippen.

Dit is volgens Leclerc niet een probleem dat zich alleen in de Verenigde Staten voordeed. 'Ik denk dat dit al sinds het begin van het seizoen het geval is, want elke race gaan we naar een andere compound en we hebben nooit een idee wat er op die andere compound gaat gebeuren, dus het is altijd een onbekende hoe de auto gaat reageren. Het was heel anders dan vorig jaar. Het is zeker dat we dit jaar een auto hebben die veel gevoeliger is voor de wind, en we hebben het daar veel lastiger mee. Dus we zijn daar hard mee aan het werk. Soms voelt het alsof we een stap vooruit hebben gezet, en dan kom je in bepaalde omstandigheden terecht en is het warmer dan bij de andere races, en dan presteren we opeens veel zwakker. Daar moeten we aan werken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws