Hamilton ontdaan: 'Ik heb nog nooit zo ver achtergelegen' Formule 1
Formule 1

Hamilton ontdaan: 'Ik heb nog nooit zo ver achtergelegen'

Hamilton ontdaan: 'Ik heb nog nooit zo ver achtergelegen'

Lewis Hamilton vermoedt dat zijn titelkansen voor 2022 in rook opgegaan zijn. Ook in het vierde Grand Prix-weekend, op een circuit dat om relatief weinig rechtelijnsnelheid vraagt, kan Mercedes geen vuist maken tegen Red Bull Racing en Ferrari. Sterker nog, het lijkt erop dat de Duitse renstal met enkele punten genoegen moet nemen in Imola. Hamilton ziet de harde realiteit van dit scenario in.

'Ik weet dat het gat groot is en ja, theoretisch gezien is het nog mogelijk. Maar we moeten realistisch blijven en toegeven dat de problemen die we kennen niet klein zijn', laat de zevenvoudig wereldkampioen weten in gesprek met RaceFans. Het gat naar kampioenschapsleider Charles Leclerc is vóór Imola al vijftig punten, en Hamilton denkt dat dat gat groter gaat worden.

Hamilton: 'Mercedes heeft niets om dit volgende race op te lossen'

In de Mercedes heeft hij de pace niet om mee te doen met de top van het veld en in de sprintrace viel de Engelsman terug naar de veertiende plek. Met andere woorden: ook het middenveld lijkt het team uit Brackley niet in alle races te kunnen domineren. Hamilton kijkt echter vooral naar de topteams: 'In het slechtste geval liggen die gasten meer dan een volle seconde op ons voor.'

'Mercedes heeft momenteel niets om dit voor de volgende race op te lossen. Vinden we die oplossing wel dan kan het nog maanden duren voordat deze doorgevoerd wordt', waarschuwt hij, doelend op het trage ontwikkelings- en implementatieproces bij een Formule 1-team. Hij wil dat zijn team hard werkt om ervoor te zorgen dat ze in 2023 in ieder geval niet in dezelfde positie staan.

'We moeten dus blijven focussen en hopen. Ik ben me echter wel bewust van de positie waar wij ons realistisch gezien in bevinden. Ik heb nog nooit zo ver achtergelegen. De Ferrari's en Red Bulls hebben serieuze pace en wij zijn op zoek naar een seconde of anderhalf', moet hij concluderen. Anderhalve seconde lijkt te veel tijd om over een heel jaar nog ergens vandaan te halen. Dat het concept van de W13 verkeerd is, wil Hamilton niet stellen, maar hij acht het zeker mogelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws