Pérez verwacht geen teamorders in Imola: 'Verstappen en ik mogen met elkaar strijden' Formule 1
Formule 1

Pérez verwacht geen teamorders in Imola: 'Verstappen en ik mogen met elkaar strijden'

Pérez verwacht geen teamorders in Imola: 'Verstappen en ik mogen met elkaar strijden'

Sergio Pérez verwacht geen teamorders van Red Bull Racing. Kan de Mexicaan teamgenoot Max Verstappen uitdagen tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna dan mag hij gewoon met hem vechten. De kans is zeer aanwezig dat de twee Red Bull-heren elkaar tegenkomen, gezien het feit dat Verstappen vanaf P1 start en Pérez vanaf P3, en Pérez heel het weekend al over een goede pace lijkt te beschikken.

'Ik denk dat het te vroeg is voor teamorders', meldt hij bij Motorsport-Total. 'We zitten pas in de vierde race. Het is in het belang van de teams om beide auto's aan de voorkant van de grid te hebben. We mogen met elkaar strijden', voegt hij daaraan toe. Red Bull zal Pérez dus niet terugfluiten wanneer hij binnen schootsafstand van zijn collega komt.

Red Bull jaagt op dubbelzege in Ferrari-territorium

Red Bull wist de sprintrace al naar zich toe te trekken middels een uitstekende inhaalactie van Verstappen op Charles Leclerc in de slotfase van het evenement. Nu is het zaak om ook op zondag de overwinning te pakken. 'Het zou ideaal zijn wanneer we een dubbelzege behalen', denkt Pérez. 'Dat zou voor ons mooi zijn, maar voor de Tifosi (de Ferrari-fans, red.) wat minder. We gaan het proberen.'

'We waren snel op een nat wegdek, maar met alle rode vlaggen lukte het ons niet om een ronde te rijden toen het ertoe deed. Ik hoop dat we tijdens de race mee kunnen komen', concludeert hij. Daardoor begon hij de sprintrace in het middenveld en moest hij onder meer Kevin Magnussen en Daniel Ricciardo langs voordat hij zicht kreeg op de Ferrari van Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws