Hamilton zeer kritisch op Mercedes: 'Er is niet naar mij geluisterd' Formule 1
Formule 1

Hamilton zeer kritisch op Mercedes: 'Er is niet naar mij geluisterd'

Hamilton zeer kritisch op Mercedes: 'Er is niet naar mij geluisterd'

Lewis Hamilton hoopt dat Mercedes zijn verantwoordelijkheid neemt over de keuzes die genomen zijn voor de bouw van de W14. De zevenvoudig wereldkampioen suggereert tegenover de BBC namelijk dat er niet naar hem is geluisterd toen hij hen over zijn problemen met de auto van vorig jaar vertelde.

'Vorig jaar heb ik hen over de problemen met de auto verteld', legt de Engelsman uit. 'Kijk, ik heb zoveel auto's bestuurd in mijn leven, dus ik weet wat een auto nodig heeft en ik weet wat een auto niet nodig heeft. En ik denk dat het echt om verantwoordelijkheid gaat. Het gaat om toegeven en zeggen: ja, weet je wat, we hebben niet naar je geluisterd, het is niet wat het moet zijn en we moeten aan het werk.'

Daarmee is Hamilton een stuk kritischer over het ontwerpteam van Mercedes dan voorheen. De 38-jarige wijst aan wat er volgens hem beter moet. 'We moeten door de bochten naar de balans kijken, naar alle zwakke punten kijken en als team bij elkaar komen, dat is wat we moeten doen. We zijn nog steeds meervoudig wereldkampioen, weet je, maar ze hebben het deze keer niet goed gedaan. Ze hadden het vorig jaar ook niet goed, maar dat betekent niet dat we het in de toekomst niet goed kunnen doen.'

Hamilton en Russell krijgen B-versie van W14 na teleurstellend openingsweekend

Hamilton werd vijfde tijdens de Grand Prix van Bahrein en maakte op geen enkel moment serieus aanspraak op een podiumplek, laat staan de overwinning. Die ging naar Max Verstappen, die zijn poging tot titelprolongatie op perfecte wijze begon. George Russell, teamgenoot van Hamilton bij Mercedes, werd zevende. De teleurstellende prestaties zal leiden tot een conceptwijziging van de W14.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws