Hamilton ziet Red Bull in de verre verte: 'Gaat wel even duren tot het gat gedicht is' Formule 1
Formule 1

Hamilton ziet Red Bull in de verre verte: 'Gaat wel even duren tot het gat gedicht is'

Hamilton ziet Red Bull in de verre verte: 'Gaat wel even duren tot het gat gedicht is'

Lewis Hamilton erkent dat Red Bull Racing kilometers voor Mercedes ligt betreffende de auto. De Duitse renstal heeft immers ook de taak om de auto nu binnenstebuiten te keren en op zoek te gaan naar de performance die het team voorheen ook had. De zevenvoudig wereldkampioen denkt dat het beter is, maar ze zijn lang nog niet daar waar ze moeten zijn.

Geen van de twee Mercedes-coureurs konden een podium of een overwinning pakken in de eerste twee races van het seizoen, en dat prolongeert Hamilton zijn streak zonder overwinningen. Mercedes-klantenteam Aston Martin ligt op dit moment zelfs voor de Duitse renstal zelf, en Red Bull is vrijwel uit het zicht. 'Ik ben me er zeker van bewust dat het wel even gaat duren voordat we het gaat kunnen dichten', vertelt Hamilton aan de internationale media op de mediadag van het weekend in Australië.

'Als je kijkt naar de Red Bulls, dan blijft het zich evolueren', gaat Hamilton verder. Het pakket van Mercedes is dit jaar echter wel een stukje beter als het voorgaande jaar. De Brit gaf aan dat ze minder last hebben van porpoising. 'Dit weekend hoop ik eigenlijk op wat regen', glimlacht Hamilton voor de microfoon bij Sky Sports. 'Dat gaat het wat spannender voor ons (de coureurs, red.) maken. Ik hoop gewoon dat het gat geen seconde is en dat we direct goed uit de startblokken kunnen vertrekken met de set-up. Een deel van mij is zeker dat we de goede kant op gaan, dat laat zien dat het team zich snel kan ontwikkelen.'

Hamilton herhaalt: 'Ik wil bij Mercedes blijven tot mijn laatste dagen in de sport'

Hamilton zal Mercedes alleen verlaten als hij het gevoel heeft dat hij hen niets meer te bieden heeft, maar liever zijn 'laatste dagen' bij het Formule 1-team wil doorbrengen. 'Ik blijf me erg thuis voelen in deze familie', geeft Hamilton aan. 'Ik zie mezelf tot mijn laatste dagen bij Mercedes, om eerlijk te zijn. Ik heb geweldige bondgenoten binnen het team, geweldige relaties hier. Zolang ik kan blijven helpen om het team vooruit te helpen, echt een bijdrage kan leveren. Als er ooit een punt komt waarop ik het gevoel heb dat ik dat niet kan, is het tijd voor een jongere coureur', sluit Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws