Pérez spreekt van miscommunicatie in Jeddah: 'Het lag gewoon aan ons' Formule 1
Formule 1

Pérez spreekt van miscommunicatie in Jeddah: 'Het lag gewoon aan ons'

Pérez spreekt van miscommunicatie in Jeddah: 'Het lag gewoon aan ons'

In Jeddah was er volgens Sergio Pérez sprake van een miscommunicatie toen Max Verstappen alsnog de snelste raceronde wist te pakken. Dat heeft Pérez uitgesproken met zijn engineers en alles is weer koek en ei. Volgens de Mexicaan hebben de twee teamgenoten veel respect voor elkaar en kunnen ze zeker wel samen vechten op de baan, want daar zijn ze volwassen genoeg voor.

In Jeddah kregen beide coureurs te horen dat ze hun positie moesten behouden, maar Verstappen achtervolgde Pérez hoe dan ook. Toen hij de Mexicaan niet kon pakken, nam hij genoegen met het punt voor de snelste ronde. Pérez vroeg om een intern onderzoek naar wat leek op ongelijke behandeling, maar op de mediadag in Melbourne zei hij dat hij de zaak had toegeschreven aan een miscommunicatie. 'Ik denk dat het een miscommunicatie was tussen mij en mijn engineer', geeft de Mexicaan aan bij de internationale media.

'Ik denk niet dat het iets anders was. Ik denk dat het team het goed deed door ons te laten racen. Ik besprak alles met mijn engineers en het was daarna duidelijk. Ik besprak het ook met Christian (Horner, red.). Het was niks ernstigs', bevestigt Pérez. 'Ik heb er waarschijnlijk spijt van dat ik niet de snelste ronde heb gereden, omdat ik dacht dat dat het geval was. Maar tegelijkertijd is het niet dat ze me iets vertelden dat anders was dan wat ze doorgaven aan Max (Verstappen, red.), het lag gewoon aan ons.'

'Eerlijk gezegd hebben we veel meer respect voor elkaar dan mensen misschien denken', legt de 33-jarige uit. De sfeer binnen het team is dus nog steeds formidabel, en het incident heeft niet gezorgd voor een grimmige situatie. 'Er hangt een geweldige sfeer binnen het team. Er is een zeer hoog niveau van respect tussen elkaar in het team met alle ingenieurs van beide kanten. 'Ik denk dat we allebei volwassen genoeg zijn om te weten wat goed en wat fout is. Ik denk dat zolang dat zo blijft, ik niet verwacht dat er iets zal veranderen', vertelt Pérez.

Pérez zeker dat alles gelijk is binnen het team

Pérez benadrukte dat hij gelijke kansen heeft binnen het team, ondanks de perceptie dat de Nederlander vaak aangewezen wordt als 'de baas'. 'Ik geloof er volledig in (dat het gelijk is, red.)', vertelt de Red Bull-coureur. 'Zeker toen ik bij het team kwam, waren de dingen heel anders en eigenlijk gingen ze gewoon racen met twee auto's omdat het moest. Ik kan nu zeggen dat ik me echt een deel van het team voel, dat ik gerespecteerd word en ik denk dat dat iets goeds is om als coureur te hebben. Ik heb net zoveel steun van het team als Max (Verstappen, red.) en ik zal ook alle kansen krijgen om het kampioenschap te winnen, net als Max (Verstappen, red.)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws