Mekies prijst Tsunoda: 'Speelt rol bij het benutten van de potentie van het hele team' Formule 1
Formule 1

Mekies prijst Tsunoda: 'Speelt rol bij het benutten van de potentie van het hele team'

Mekies prijst Tsunoda: 'Speelt rol bij het benutten van de potentie van het hele team'

Yuki Tsunoda begint het huidige seizoen zoals er van hem verwacht wordt. De Japanner haalt punten voor het team, verslaat zijn teamgenoot Daniel Ricciardo in de kwalificaties en races en bleef in zijn thuisland verrassend kalm op de boordradio. Het is dan ook niet verrassend dat teambaas Laurent Mekies erg blij met hem is.

Mekies spreekt vol lof over zijn coureur. ‘Yuki is tot nu toe erg sterk dit jaar’, vertelt hij in een interview met Speedweek.com. ‘We hebben al wel vaker gezegd dat hij de Formule 1-wereld steeds weer verrast met zijn grote stappen qua prestaties.’ Ook dit jaar is dat weer het geval, als we de teambaas moeten geloven. ‘Yuki zit nu in zijn vierde seizoen bij het team en wist ook nu weer een stap te zetten’, aldus de Fransman.

De man van Visa Cash App RB ziet het als taak om voor een omgeving te zorgen waar Tsunoda zich nog verder kan ontwikkelen. ‘We staan nog aan het begin van een lang seizoen en er staat nog vele races op het programma’, benadrukt Mekies, die ook zijn eigen verantwoordelijkheid bij de vooruitgang van Tsunoda benoemt. ‘Aan ons is de taak om een omgeving te creëren waar hij de mogelijkheid heeft zich nog verder te ontwikkelen. En tot nu toe zijn we erg onder de indruk van zijn vooruitgang.’

Coureurs zijn in feite deel van de bedrijfsleiding

Wanneer hem gevraagd wordt wat een Formule 1-coureur nou precies goed maakt, kan de Fransman daar geen eenvoudig antwoord op geven. ‘Uiteraard gaat het in de eerste plaats om de snelheid, want daar draait deze hele business om’, geeft hij aan. ‘Maar dat is niet genoeg.’ Dat alleen snelheid niet genoeg is, komt volgens Mekies vooral door de technologie, ‘Je wilt de snelste zijn, maar deze sport is op technologisch gebied zo veeleisend en, ook in de positieve zin, complex en zwaar bevochten, dat een coureur nog veel meer kwaliteiten moet hebben’, vindt de RB-teambaas.

Coureurs spelen een sleutelrol binnen het team, meent Mekies. Hierbij gebruikt hij Tsunoda als voorbeeld. ‘Hij speelt ook een grote rol als het gaat om het benutten van de potentie van het hele team en de individuele medewerkers’, benadrukt hij. ‘Het gaat erom dat ieder het beste uit zichzelf en de auto haalt en de coureurs spelen daarbij een sleutelrol. In feite zijn zij deel van de bedrijfsleiding’, sluit Mekies af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws