Haug over titelstrijd: 'Leclerc dreigt titel mis te lopen door de fouten bij Ferrari' Formule 1
Formule 1

Haug over titelstrijd: 'Leclerc dreigt titel mis te lopen door de fouten bij Ferrari'

Haug over titelstrijd: 'Leclerc dreigt titel mis te lopen door de fouten bij Ferrari'

Charles Leclerc kan dit seizoen de titel worden ontzegd door de neiging van Ferrari om kostbare strategiefouten te maken, volgens voormalig motorsport-president van Mercedes, Norbert Haug. Volgens de Duitser zal het Italiaanse team alles goed moeten doen om Max Verstappen te verslaan dit seizoen.

Fatale strategische blunders maken 'deel uit van de geschiedenis van Ferrari', volgens Haug die tegenover de Mirror twijfelt aan de kansen van het Italiaanse team op de titel dit seizoen. Leclerc en Carlos Sainz begonnen het seizoen sterk, eindigden als eerste en tweede in Bahrein terwijl ze reden in wat duidelijk de snelste auto op de grid leek te zijn. Maar nu we twee maanden verder zijn, is het plaatje voor Mattia Binotto en zijn collega's een stuk minder rooskleurig.

Haug niet verbaasd over strategische fouten Ferrari

De laatste tijd heeft Verstappen het beter gedaan dan Leclerc, terwijl Sainz kostbare DNF's achter elkaar heeft moeten incasseren die zijn kansen hebben verkleind. Als gevolg daarvan heeft Red Bull Racing een voorsprong van 36 punten genomen in de constructeursstand, terwijl Verstappen momenteel op poleposition staat om zijn rijderstitel met succes te verdedigen.

Ferrari maakte de laatste keer een enorme blunder in Monaco, toen een paniekerige strategie-oproep Leclerc de race-overwinning en een handvol belangrijke punten kostte. Een miscommunicatie leidde ertoe dat de Monegask achter zijn teamgenoot moest pitten. Hij werd zo gedwongen om te wachten op Sainz en kwam slechts als vierde over de finish in Monaco.

Hoewel zo'n basisfout door hoogopgeleide strategiedeskundigen de wenkbrauwen deed fronsen, was Haug minder verbaasd. De voormalige vice-president van Mercedes-Benz motorsport gelooft dat dergelijke fouten van Ferrari een regelmatige gebeurtenis zijn geweest door de jaren heen. Het zal volgens Haug dus een hele klus worden voor Ferrari om Verstappen van de titel af te houden dit seizoen: 'Leclerc dreigt de titel mis te lopen door de fouten van Ferrari', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws