Red Bull trekt zich terug in Aston Martin-zaak: 'Kan niets bewijzen' Formule 1
Formule 1

Red Bull trekt zich terug in Aston Martin-zaak: 'Kan niets bewijzen'

Red Bull trekt zich terug in Aston Martin-zaak: 'Kan niets bewijzen'

Red Bull Racing heeft zich teruggetrokken na de beschuldigingen aan het adres van Aston Martin over het kopiëren van de auto van de Oostenrijkse renstal. Helmut Marko heeft laten weten dat het team haar beschuldigingen intrekt omdat het niets kan bewijzen.

'De stand van zaken is dat we niets concreets kunnen bewijzen en dat we dit niet nastreven omdat we Aston Martin niet als een directe concurrent van ons zien', zegt Red Bulls motorsportadviseur Marko in een recent interview met Motorsport-Total. 'Wat je niet zwart op wit kunt bewijzen, moet je met rust laten', zo stelt hij.

Grote ophef bij de Grand Prix van Spanje

Vóór de Grand Prix van Spanje, bijna drie weken geleden, was er grote ophef over de gelijkenis van de vernieuwde Aston Martin met de auto's uit de Red Bull-fabriek. 'We zullen de zaak grondig onderzoeken', kondigde Marko aan in een Sky-interview in Montmelo, en voegde eraan toe: 'Er zijn aanwijzingen dat er gegevens zijn gedownload.' De FIA onderzocht vervolgens of Aston Martin in strijd met de regels aerodynamische onderdelen had gekopieerd, maar concludeerde dat dit niet het geval was geweest.

Marko wil duidelijkheid van de FIA

Nu verklaart Marko dat Red Bull de zaak niet 'met de grootste zorgvuldigheid' zou vervolgen. De Oostenrijker kwam ook terug op zijn eerdere uitspraken. 'Ik zei dat er gegevens waren gedownload. Maar ik heb niet gezegd waar ze heen gingen.' Marko zou graag meer duidelijk krijgen van de FIA over wat wel en niet mag want op deze manier zou ook AlphaTauri kunnen profiteren. 'We willen graag duidelijkheid van de FIA over hoe ver je kunt gaan. Want we hebben een zusterteam, AlphaTauri, en als je dat consequent interpreteert zou de AlphaTauri meer op de Red Bull moeten lijken', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws