Het geschatte salaris van Perez in zijn nieuwe contract bij Red Bull Formule 1
Formule 1

Het geschatte salaris van Perez in zijn nieuwe contract bij Red Bull

Het geschatte salaris van Perez in zijn nieuwe contract bij Red Bull

Het is een goede tijd voor Sergio Pérez, die net zijn contract met Red Bull Racing heeft verlengd, in het kielzog van zijn succes in Monaco. In de euforie van zijn overwinning in de Grand Prix van Monaco zei Pérez met een glimlach tegen dat hij misschien te vroeg had getekend.

Een dag na zijn overwinning in Monaco kondigde Red Bull aan dat het contract van de Mexicaanse coureur met twee seizoenen (voor 2023 en 2024) werd verlengd. Een deal die nog steeds gunstig is voor de viervoudig Grand Prix-winnaar.

Onderhandelingen vroeg begonnen

De onderhandelingen zijn al in maart begonnen, net voor de Grand Prix van Bahrein. Een zeldzame situatie in de paddock. De strategie van de entourage van de Mexicaan was tweeledig. Omdat Pérez' contract uit twee delen bestaat, ten eerste zijn salaris en ten tweede zijn Mexicaanse sponsor, waar hij garant voor staat. In werkelijkheid betaalt zijn sponsor de kosten van zijn salaris en brengt het ook extra budget mee voor Red Bull.

Nu Mexico sinds het begin van het jaar zwaar door de economische crisis wordt getroffen, moest het financiële aspect van de bijdragen snel worden geregeld. Dit verklaart dan ook de vroege besprekingen over het contract. Deze economische garantie is sinds 2021 vastgesteld op 20 miljoen euro per jaar. Het was belangrijk om dit aspect veilig te stellen, voor Red Bull en Pérez. Bovendien wilde de Mexicaanse coureur een contract voor twee jaar en niet slechts voor een jaar met een optie voor een verlenging.

Salaris Pérez verdubbeld

Volgens de cijfers van Business Book GP, een boek dat financiële data van de Formule 1 uitbrengt, is het salaris van de Mexicaan verdubbeld. Het salaris van de Red Bull-coureur is van 5 miljoen euro in 2021 naar 7 miljoen euro voor 2022 gegaan. Het contact bevat ook een bonussen voor behaalde resultaten die op kunnen lopen tot 3 miljoen euro. Het nieuwe contract heeft dus een geraamde totale waarde van in totaal 26 miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws