Mercedes doet geen extra moeite om Hamilton te laten winnen: 'Hij heeft geen voorkeursbehandeling nodig' Formule 1
Formule 1

Mercedes doet geen extra moeite om Hamilton te laten winnen: 'Hij heeft geen voorkeursbehandeling nodig'

Mercedes doet geen extra moeite om Hamilton te laten winnen: 'Hij heeft geen voorkeursbehandeling nodig'

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, geeft aan dat het team niet extra moeite zal doen om Lewis Hamilton te laten winnen in Abu Dhabi. In Brazilië wist de Duitse renstal voor het eerst dit jaar een overwinning te behalen met George Russell die eerste werd. Zijn teamgenoot rijdt al sinds 2007 in de Formule 1 en dit zou zijn eerste jaar kunnen worden dat hij geen overwinning behaald.

De teambaas van Mercedes geeft echter aan dat het statistiekje niet van groot belang zal zijn tijdens het laatste raceweekend van het jaar. 'Ik denk dat Lewis geen voorkeursbehandeling nodig heeft en dat is ook niet wat hij ooit zou willen', begint Wolff, geciteerd door RaceFans. 'Het record van een overwinning in elk seizoen is minder een prioriteit voor hem, het is meer dat we de auto terugbrengen naar waar hij kan zijn en we willen racen voor meer overwinningen volgend jaar en hopelijk voor een kampioenschap', legt de Oostenrijker uit.

Dat geen van de coureurs van Mercedes een voorkeursbehandeling krijgt, bewees het team in Brazilië. Russell was op weg naar zijn eerste overwinning, maar Hamilton was vrij om hem aan te vallen. 'Als team staan we altijd al voor vrij racen', verklaart Wolff. 'We hebben het nooit anders gedaan, tenzij een coureur wiskundig gezien niet meer in aanmerking komt voor een kampioenschap en de andere wel', geeft de teambaas toe.

Weinig meer te winnen voor Mercedes, maar wel te verliezen

Russell staat momenteel vierde in het kampioenschap met 25 punten voorsprong op zijn teamgenoot Hamilton. De jonge Brit maakt nog een hele kleine kans op de tweede plek in het kampioenschap, terwijl Carlos Sainz vanaf de zesde plaats de zevenvoudig wereldkampioen zou kunnen passeren. Wat dat nog zal doen voor eventuele teamorders zal op het Yas Marinas Circuit komend weekend moeten blijken. Het doel zal in ieder geval zijn om nog een overwinning te bemachtigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws