Update | Ferrari reageert op geruchten rondom Binotto: 'Allemaal ongegronde speculatie' Formule 1
Formule 1

Update | Ferrari reageert op geruchten rondom Binotto: 'Allemaal ongegronde speculatie'

Update | Ferrari reageert op geruchten rondom Binotto: 'Allemaal ongegronde speculatie'

Mattia Binotto moet het veld gaan ruimen bij het team van Ferrari, meldt het doorgaans goed ingevoerde La Gazzetta dello Sport. De vervanger voor de huidige teambaas van de Italiaanse renstal zal Frédéric Vasseur zijn, die momenteel nog actief is als teambaas bij Alfa Romeo. De verandering zal in januari van 2023 plaatsvinden, waardoor Binotto alleen nog in Abu Dhabi de leiding heeft over het team. Op maandag werd al gesuggereerd dat Ferrari op zoek zou naar vervanging na opnieuw een teleurstellend seizoen.

Het team van Ferrari begon nog voortvarend aan het 2022-seizoen met twee zeges in drie races. Daarna verloor de Italiaanse renstal al snel het momentum en kon Max Verstappen met meerdere overwinningen voorbij aan Charles Leclerc in het kampioenschap. Dat kon de Monegask vooral wijten aan zijn eigen fouten, maar ook aan betrouwbaarheidsproblemen en strategische blunders. Binotto is uiteindelijk de dupe van deze mankementen van de Italiaanse renstal en zal dus geen teambaas meer zijn in 2023.

Op maandag maakte de journalist Leo Turrini al bekend dat de positie van de teambaas wankel was. Daarbij schoof de journalist twee namen naar voren, waaronder Vasseur. De Fransman is een ervaren figuur in de wereld van de motorsport en gezien de veranderingen bij Sauber in het komende jaar is het ook niet vreemd dat Vasseur de overstap gaat maken. Bovendien heeft de huidig teambaas van Alfa Romeo een uitstekende relatie met de topmannen binnen Ferrari. Volgens La Gazzetta dello Sport keek Ferrari-CEO John Elkann al in de zomer van dit jaar naar de mogelijkheid om Vasseur aan te trekken als vervanger van Binotto.

Ook relatie tussen Binotto en Leclerc verzuurde

Ferrari was gedurende de dominante periodes van Red Bull Racing dit seizoen vaak het tweede team, maar in Abu Dhabi moet de Scuderia nog oppassen om niet haar tweede plek in het kampioenschap te verliezen. Mercedes heeft namelijk nog maar een achterstand van negentien punten. Naast de teleurstellende prestaties wordt ook de verzuurde relatie tussen Binotto en Leclerc als reden genoemd voor het ontslag. De twee hadden na de Grand Prix van Groot-Brittannië al een openhartige situatie, maar de lucht is dus niet volledig geklaard.

Update 15:51u (15/11) | Ferrari reageert op geruchten rondom Binotto: 'Allemaal ongegronde speculatie'

Ferrari heeft middels een bericht op social media gereageerd over de geruchten omtrent het ontslag van Mattia Binotto en de aanstelling van Frédéric Vasseur. Volgens het Italiaanse team klopt er helemaal niks van wat er is geschreven in de La Gazzetta dello Sport. 'De speculatie in de media wat betreft de positie van Mattia Binotto zijn volledig ongegrond.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws