Hill denkt dat Mercedes significante stap heeft gezet: 'Goed gedaan, Hamilton' Formule 1
Formule 1

Hill denkt dat Mercedes significante stap heeft gezet: 'Goed gedaan, Hamilton'

Hill denkt dat Mercedes significante stap heeft gezet: 'Goed gedaan, Hamilton'

Damon Hill denkt dat Mercedes echt een stap vooruit heeft weten te zetten met het nieuwe pakket. De Duitse renstal pakte afgelopen weekend een dubbele podiumfinish op een baan waar het pakket tot het uiterste werd getest. Hill denkt dan ook dat de achtvoudig constructeurskampioen over Ferrari en Aston Martin heen is gegaan als het aankomt op performance. Red Bull Racing is nog wel een maatje te groot voor Mercedes.

Tijdens de Grand Prix van Spanje leek Mercedes het tweede team te zijn. De Duitse renstal wil nog niet te hoog van de toren blazen, maar Hill ziet het positief in. 'Mercedes heeft in de race laten zien dat ze Aston Martin en Ferrari zijn ontstegen op een circuit waar de auto echt op de proef wordt gesteld', zegt de Brit bij The Mirror. 'Barcelona is één van die plaatsen die de pure performance en balans laat zien, vandaar dat de Red Bulls zo dominant waren, of in ieder geval Max (Verstappen, red.). Dus ik denk dat er bemoedigende tekenen zijn voor Mercedes.'

'Misschien heeft dit meer potentie vrijgemaakt', vervolgt Hill. Daarmee kan het team zich vooral gaan richten op de strijd om de tweede plek, waarin Mercedes nu mogelijk een streepje voor heeft. Hill denkt niet dat de renstal Red Bull van de troon kan stoten dit seizoen. 'Of het team in staat is om meer potentieel te benutten om Red Bull te verslaan, is twijfelachtig, omdat ik denk dat ze vastzitten aan het fundament van het chassis dat ze hebben.'

Hill: 'Goed gedaan, Hamilton'

Afgelopen weekend leek vooral Lewis Hamilton zich comfortabel te voelen in de nieuwe W14. George Russell had het wat moeilijker, aangezien hij Q3 niet wist te halen. 'Om Lewis te horen zeggen: Ik geniet van het rijden in de auto. Dat is een goed teken voor hem, omdat hij steeds heeft gezegd: Ik heb jullie gezegd dat we eerder iets hadden moeten doen. Ze hebben gedaan waar hij al die tijd om smeekte en ze hebben wat vooruitgang geboekt, dus goed gedaan, Lewis', besluit Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws