Schumacher had de dag van zijn leven in de W14: 'Ik heb veel geleerd' Formule 1
Formule 1

Schumacher had de dag van zijn leven in de W14: 'Ik heb veel geleerd'

Schumacher had de dag van zijn leven in de W14: 'Ik heb veel geleerd'

Mick Schumacher mocht op woensdag 7 juni zijn eerste meters maken in de W14 en heeft een productieve dag gehad op het circuit van Barcelona. Mercedes besloot de Duitser in de auto te zetten voor de Pirelli-bandentest en daar was Schumacher zelf ook heel blij mee. Na afloop gaf de 24-jarige aan dat hij veel geleerd heeft.

Op woensdag kon Schumacher in Barcelona voor het eerst achter het stuur van de Mercedes-bolide kruipen. De jonge Duitser had alleen nog maar werk in de simulator kunnen verrichten, dus stond hij te popelen om weer in een echte Formule 1-auto te rijden. Schumacher heeft 152 rondes voor het team voltooid op de tweede testdag van de Pirelli-bandentest in Spanje. 'Het was fantastisch! Ik heb veel geleerd en het was superleuk', laat Schumacher weten via een persbericht van Mercedes.

'Het was een zeer productieve dag. We hebben alles kunnen testen dat op de planning stond. Het was ook goed om een keer te ervaren hoe het is zonder bandenwarmers. Natuurlijk heb ik een tijdje niet gereden, dus voelde ik het fysiek wel, maar het was goed om weer in de auto te zitten', vat de 24-jarige samen. Ook voor zijn rol als reserverijder was het zeer nuttig om de auto te leren kennen. 'Deze ervaring gaat me zeker helpen bij mijn rol. Ik heb nu een beter begrip van waar ik aan moet werken, en de procedures van het team. Dat is een sleutelfactor voor als ik ooit in de auto moet springen om te racen.'

Schumacher: 'Het is duidelijk waarom dit team acht titels heeft'

Schumacher heeft dus zeer veel opgestoken van zijn dag in de auto. 'Er gaat altijd een groot verschil zijn tussen de simulator en echt rijden. Maar deze ervaring komt wel het dichtste bij. De simulator heeft me voorbereid, en de team heeft heel hard gewerkt om alles goed met elkaar in verband te brengen. Het is duidelijk waarom dit team acht titels heeft', stelt de Duitser. 'Het was geweldig om met het nieuwe pakket te rijden. Ik heb niet met het pakket gereden dat we eerder hadden, dus ik kan daarmee geen vergelijking maken. Voor de rest was het allemaal heel rechttoe rechtaan', sluit Schumacher af, die hoopt dit jaar nog een keer in de W14 te mogen rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws