Alonso spreekt uit eigen ervaring: 'Verstappen kan niet rustiger aan gaan doen' Formule 1
Formule 1

Alonso spreekt uit eigen ervaring: 'Verstappen kan niet rustiger aan gaan doen'

Alonso spreekt uit eigen ervaring: 'Verstappen kan niet rustiger aan gaan doen'

Fernando Alonso denkt dat de combinatie Max Verstappen en Red Bull Racing vele records kan gaan breken. De coureur van Aston Martin is van mening dat de Nederlander tot de nieuwe reglementswijziging in 2026 de kans heeft om veel races te winnen en nog enkele kampioenschappen op zijn naam te schrijven. Toch waarschuwt Alonso zijn collega ook. Er zijn meer kapers op de kust voor het kampioenschap, dus Verstappen moet hard blijven werken.

Red Bull en Verstappen lijken dit seizoen al uit te kunnen kijken naar de dag waarop ze wereldkampioen worden. Alonso verwacht dat de combinatie van de Oostenrijkse renstal en Verstappen in de toekomst zal blijven winnen. 'Totdat de reglementen veranderen in 2026, zal Red Bull strijden voor de titels, dus er is een goede kans dat Max blijft winnen', wordt de Spanjaard geciteerd door SoyMotor. 'Hij is jong, de kalender is langer dan ooit en met 24 kansen om elk jaar te winnen kan hij records breken.'

Desondanks zijn de huidige verhoudingen geen garantie voor succes. Ondanks dat niets of niemand Verstappen momenteel kan stoppen, betekent dat niet dat dit in de toekomst ook nog zo zal zijn. Alonso weet uit eigen ervaring dat Verstappen het niet rustig aan kan doen. 'Er zijn geen garanties. Toen ik twee kampioenschappen won, dacht ik dat ik er nog een paar zou winnen en veel overwinningen zou behalen, dus Max kan niet rustiger aan gaan doen, omdat dingen snel kunnen veranderen.'

Alonso: 'Hamilton gaat zeker strijden voor achtste titel'

Afgelopen weekend was Mercedes na het brengen van een groot updatepakket ook weer competitief. Alonso denkt dan ook dat Lewis Hamilton nog een record kan breken. 'Hamilton maakt zeker kans op zijn achtste wereldtitel. Ik weet niet of het volgend jaar zal zijn of in de toekomst, maar hij zal zeker nog een kans krijgen om te winnen. Mercedes is een zeer sterk team, Lewis is een zeer sterke coureur en je verleert niet hoe je moet rijden van het ene op het andere seizoen', aldus de Aston Martin-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws