Hill voorspelt voordeel voor Red Bull: 'Ferrari wordt op tactisch gebied overrompeld' Formule 1
Formule 1

Hill voorspelt voordeel voor Red Bull: 'Ferrari wordt op tactisch gebied overrompeld'

Hill voorspelt voordeel voor Red Bull: 'Ferrari wordt op tactisch gebied overrompeld'

Damon Hill denkt dat het team van Red Bull Racing een streepje voor heeft in de titelstrijd. De enkelvoudig wereldkampioen ziet dat de Oostenrijkse renstal op tactisch gebied een stuk beter is dan Ferrari en Mercedes, aangezien Red Bull veel meer ervaring heeft opgedaan in de afgelopen jaren. Bovendien verwacht Hill dat de titelstrijd dit jaar gaat tussen Max Verstappen en Charles Leclerc, ondanks dat hij denkt dat Mercedes mogelijk nog het gouden ticket vindt.

Verstappen staat momenteel bovenaan in het kampioenschap met Sergio Pérez op de tweede plek. Toch denkt Hill dat de Nederlander moet strijden met een Ferrari-coureur. 'Ik denk dat het zal gaan tussen Max en Charles', vertelt de voormalig coureur bij het Britse Mirror. 'Dan nog heb je een paar uitvalbeurten van Max nodig om dat mogelijk te maken.' De enkelvoudig wereldkampioen weet echter wel dat het snel kan gaan in de Formule 1. 'Als je twee keer uitvalt dan verlies je al vijftig punten. Het kan daardoor ook echt alle kanten op gaan. Ik zie het ook nog wel gebeuren dat Mercedes iets magisch vindt.'

Het voordeel voor Red Bull

Naast het feit dat Red Bull momenteel de voorsprong heeft in de titelstrijd, denkt Hill dat de Oostenrijkse renstal nog een voordeel geniet. De Brit ziet dat Red Bull een voorsprong heeft op strategisch gebied. 'Mattia Binotto prijsde zijn team voor de strategie in Canada, waardoor Carlos (Sainz, red.) nog een kans had op de overwinning na de late safety car. Ik denk dat Ferrari een beetje overrompeld wordt door Red Bull op tactisch gebied. Red Bull ziet er gewoon heel erg scherp uit.'

'Ze weten hoe ze een tactisch gevecht aan moeten gaan', vervolgt Hill. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat het team veel ervaring heeft op kunnen doen. Ferrari, maar ook Mercedes, lopen op dat vlak achter. 'Red Bull heeft daar heel erg veel in kunnen trainen, en de andere teams zijn duidelijk niet zo goed. Mercedes heeft heel erg lang probleemloos vooraan gereden, dus zij hebben nooit echt inventief hoeven zijn. Ferrari zit in hetzelfde schuitje. Ze hebben zich zo gefocust op de auto snel maken dat ze nooit hun racestrategieën hebben ontwikkeld', concludeert Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws