Aston Martin wil graag verder met Vettel: 'We zijn aan het praten' Formule 1
Formule 1

Aston Martin wil graag verder met Vettel: 'We zijn aan het praten'

Aston Martin wil graag verder met Vettel: 'We zijn aan het praten'

Aston Martin-teambaas Mike Krack hoopt dat Sebastian Vettel op lange termijn bij het team zal blijven. Het team is in afwachting van gesprekken over een verlenging van zijn bestaande contract. Viervoudig wereldkampioen Vettel voegde zich bij Aston Martin vóór het seizoen 2021, maar zijn bestaande contract loopt af aan het einde van het huidige seizoen. De Duitser heeft geen haast om een ​​beslissing te nemen over zijn toekomst, en gaf eerder aan dat hij zou kijken of hij zou doorgaan of niet.

Tijdens zijn mediaronde in Canada afgelopen weekend, bevestigde teambaas Krack dat Aston Martin hem graag voor de lange termijn wil behouden als onderdeel van zijn project: 'We zijn altijd duidelijk geweest dat als hij door wil gaan, we graag zouden willen dat hij langer blijft', zei Krack tegen Motorsport.

'We zijn aan het praten. We hebben een hele goede relatie en het is niet zo dat we elkaar deadlines moeten stellen. Het is duidelijk dat we op een gegeven moment, als het te lang duurt, ook in de problemen komen en dat weet hij. Maar het zijn zeer goede discussies die we voeren. Vanuit dat oogpunt is het allemaal goed.'

Vettel wil upgrades zien bij Aston Martin

Na het missen van de eerste twee races van het seizoen vanwege corona, pakte Vettel zijn eerste punten in Imola voordat hij zijn beste finish van het seizoen behaalde in Azerbeidzjan, waar hij als zesde eindigde. De Aston Martin-coureur zei in april al dat zijn toekomst afhangt van hoe Aston Martin zou reageren op de strijd die het heeft gehad met de AMR22-auto. In Barcelona volgde er grote updates aan de auto.

De verschuiving in het autoconcept voorzag het team van een breder set-up-venster en resulteerde in een verbetering van de vorm waardoor Vettel punten scoorde in opeenvolgende races in Monaco en Azerbeidzjan. Volgend weekend staat er een verdere upgrade gepland voor de Britse Grand Prix, die Krack graag wil gebruiken als verder bewijs voor de Duitser dat het vooruitgang boekt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws