Hill waarschuwt Verstappen voor Perez: 'Red Bull heeft nog twee opties voor het kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Hill waarschuwt Verstappen voor Perez: 'Red Bull heeft nog twee opties voor het kampioenschap'

Hill waarschuwt Verstappen voor Perez: 'Red Bull heeft nog twee opties voor het kampioenschap'

Het Baku City Circuit presenteerde tot op heden ieder jaar een nieuwe winnaar na een race vol spektakel. De huidige titelstrijd is wederom enorm spannend, met Max Verstappen in leidende positie. Zijn teamgenoot Sergio Perez verkeert echter in de vorm van zijn leven en lijkt in Azerbeidzjan wederom kans te maken op een overwinning, terwijl ook Charles Leclerc meedoet voor een overwinning. Volgens Damon Hill staat Red Bull een lastige keuze te wachten.

'Wat zal er gebeuren als Verstappen en Perez in gevecht zijn op de baan?', zo vraagt de oud-coureur zich af in de F1 Nation-podcast. Het Baku City Circuit ligt de Mexicaan uiterst goed, afgaande op zijn voorgaande resultaten. 'De krappe 90-gradenbochten liggen Perez erg goed. Hij is bijna iedere keer sneller dan zijn teamgenoot op dit circuit, met uitzondering van vorig jaar toen Verstappen hem te snel af was.' Met een sterke tweede coureur staat Red Bull dit weekend een lastige keuze te wachten volgens de F1-analist.

'Het is interessant om te zien hoe Jos Verstappen reageerde na de Grand Prix van Monaco.' De vader van de kampioenschapsleider reageerde kritisch op Red Bull omdat het team Verstappen een overwinning ontnam door de strategie. De kritiek komt op een cruciaal moment als signaal dat de Nederlander prioriteit moet hebben bij Red Bull, zo denken de F1-podcastanalisten. 'Verstappen blijft het paradepaardje binnen het team en kan veel maken, maar moet oppassen voor Perez.'

'Te vroeg om de voorkeur uit te spreken'

Bij veel teams is er sprake van een duidelijke eerste en tweede rijder. Bij Red Bull echter is dit niet volledig duidelijk vastgelegd vooralsnog, waardoor de competitie tussen de rijders op dit moment nog duidelijk aanwezig is. Zo zal de renstal er niet snel voor kiezen om iedere race een van de twee coureurs het voordeel te geven, zo denkt Hill. 'Het is nog te vroeg in het seizoen om een echte voorkeur uit te spreken. Wiskundig gezien is het de beste optie om een van de twee coureurs zo veel mogelijk punten te geven, maar het seizoen is nog zo lang. Er kan altijd wat gebeuren, waardoor deze coureur nog wegvalt in het kampioenschap.'

Om te voorkomen dat coureurs elkaar van de baan afrijden, zoals in het verleden al vaker gebeurde, kan Red Bull ervoor kiezen om al voor dit weekend afspraken te maken over de onderlinge strijd. 'Ze zouden kunnen afspreken om diegene die in ronde 40 bijvoorbeeld voorstaat, voorop te laten om en een duel te voorkomen of via strategie de volgorde beslissen.' Echter moeten de Red Bull-coureurs eerst afrekenen met de Ferrari's op weg naar de overwinning. 'Het zal dit weekend wederom gaan tussen de topteams, Mercedes komt nog tekort', aldus Hill. In het kampioenschap ligt alles nog open, verzekert hij, dus staat ons weer een spannende race te wachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws