Herbert: 'Pérez lijkt een doorn in het oog van Verstappen te worden' Formule 1
Formule 1

Herbert: 'Pérez lijkt een doorn in het oog van Verstappen te worden'

Herbert: 'Pérez lijkt een doorn in het oog van Verstappen te worden'

Johnny Herbert denkt dat Sergio Pérez het Max Verstappen moeilijk kan maken in Azerbeidzjan. Red Bull Racing reist af naar een stratencircuit wat de Mexicaan van oudsher goed ligt, en in de 2022-bolide lijkt Pérez zich ontzettend thuis te voelen. Zodoende is de Sky Sports F1-analist van mening dat hij aankomend weekend, en de rest van het seizoen, zijn teamgenoot in de weg kan zitten.

'Ik denk dat Pérez dichterbij komt. Hij ligt geweldig in het team en heeft uitstekend werk geleverd in Monaco. Hij lijkt volwassener te worden binnen Red Bull en het kampioenschap', zo opent Herbert zijn analyse over de Red Bull-rijder. Pérez zit in 2022 een stuk dichterbij zijn teamgenoot en in Monaco was het de drievoudig Grand Prix-winnaar die over het hele weekend sterker was.

Herbert stelt dan ook dat Pérez' klasse, die jarenlang onderdrukt is door ondermaats materiaal, er bij Red Bull nu echt uitkomt. 'De manier waarop hij racet, moeten veel jongelingen bekijken. Hij positioneert zichzelf uitstekend op de baan, en hij wordt steeds sterker.' Daarnaast gaat Pérez naar een circuit waar hij in het verleden successen geboekt heeft: 'We gaan naar Azerbeidzjan, waar hij vorig jaar won, en al drie keer het podium bereikt heeft.'

'Hij voelt zich comfortabel op het circuit, en lijkt daarmee een doorn in het oog van Verstappen te worden. Dat wordt heel interessant om te zien, hoe de dynamiek tussen die twee zich gaat ontplooien', voorspelt de oud Benetton-coureur. Blijft Pérez zo presteren als hij de afgelopen periode gedaan heeft dan ziet de Engelsman in hem een serieuze titelkandidaat.

Azerbeidzjandrama voor Verstappen en Hamilton

Herbert kijkt enorm uit naar het aankomende race-weekend, en de primaire reden hiervoor is Baku City Circuit. De jaarlijkse wedstrijd in Baku zorgt vrijwel altijd voor spektakel, dus dan kunnen we in 2022 ook verwachten. Herbert: 'Azerbeidzjan resulteert altijd in mooie races. Herinner je je nog dat Lewis Hamilton er in 2018 won? Zijn teamgenoot (Valtteri Bottas, red.) kreeg zo'n drie ronden voor het einde een lekke band.'

'Bij de herstart in 2021 lag Hamiltons rembalans verkeerd en schoot hij van het circuit, waarna Pérez die eerste race voor Red Bull Racing won.' In die race viel Verstappen al uit door een lekke band, die hij op het lange rechte stuk kreeg. Eerder die wedstrijd crashte Lance Stroll eveneens, wat voor flink wat brokstukken op het circuit zorgde.

'De afgelopen jaren hebben we zó veel racebepalende incidenten gezien. Dat is geweldig voor de fans. Verstappen kreeg vorig jaar een lekke band en crashte ook al eens met teamgenoot Daniel Ricciardo. Het draait in Baku om de show', concludeert hij. De Formule 1-fans kunnen zich dus opmaken voor een gebeurtenisvolle wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws