Hill weet wat Leclerc mist: 'Verstappen had het al op zeventienjarige leeftijd' Formule 1
Formule 1

Hill weet wat Leclerc mist: 'Verstappen had het al op zeventienjarige leeftijd'

Hill weet wat Leclerc mist: 'Verstappen had het al op zeventienjarige leeftijd'

Damon Hill is van mening dat Charles Leclerc nog niet hetzelfde niveau heeft als Max Verstappen. De enkelvoudig wereldkampioen ziet dat de Monegask nog veel kan leren op mentaal vlak, terwijl Verstappen juist vanaf een zeer jonge leeftijd liet zien over de juiste mentale capaciteiten te beschikken. Hill vindt het vooral vreemd dat Leclerc zich publiekelijk verontschuldigt tegenover het team wanneer hij een fout maakt.

Verstappen kan aankomend weekend in Singapore het kampioenschap al officieel binnenhalen. Hill denkt dat de coureur van Red Bull Racing zeer rustig naar het Grand Prix-weekend toeleeft. 'Max geeft altijd aan dat hij zich nergens zorgen over maakt en dat het altijd wel weer goedkomt', zegt de voormalig coureur bij de F1 Nation-podcast. 'Zijn filosofie is nu helemaal perfect gevormd om ervoor te zorgen dat hij goed met de druk om kan gaan. Hij kan alles makkelijk van zich afzetten. Hij doet gewoon wat hij moet doen.'

Leclerc was aan het begin van dit jaar de grootste uitdager van Verstappen, maar het gat naar de Monegask is inmiddels opgelopen naar 116 punten. Hill ziet een groot verschil tussen beide rijders. 'Charles mist net dat beetje zelfvertrouwen dat Max wel heeft. Max had dat op zeventienjarige leeftijd al. Hij was al een persoonlijkheid en hij had extreem veel zelfvertrouwen. Dat was echt ongelooflijk. Charles is een ongelooflijk charmante jongen, maar je voelt dat er een bepaalde angst heerst.'

Hill snapt verontschuldigingen Leclerc niet

Leclerc heeft zijn titeldromen om meerdere redenen moeten vergeten. Het team maakte fouten met de strategie, de betrouwbaarheid was niet altijd perfect en ook de coureur zelf maakte wel eens een foutje. Leclerc geeft het altijd toe wanneer hij een fout maakt. 'De eerste keer dat ik hoorde dat Charles de schuld volledig bij hemzelf legde, dacht ik: dat had Michael Schumacher nou nooit gezegd. Het is heel eerlijk, maar niet iedereen hoeft het te horen', aldus Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws