Norris staat versteld van Verstappen: 'In VT1 zet hij snellere tijden neer dan wij in de kwalificatie' Formule 1
Formule 1

Norris staat versteld van Verstappen: 'In VT1 zet hij snellere tijden neer dan wij in de kwalificatie'

Norris staat versteld van Verstappen: 'In VT1 zet hij snellere tijden neer dan wij in de kwalificatie'

Lando Norris staat soms versteld van één zijn collega's, namelijk Max Verstappen. De twee coureurs zijn vrienden van elkaar, maar gedurende de raceweekenden zijn het natuurlijk concurrenten. Desalniettemin is Norris onder de indruk van de coureur van Red Bull Racing. De McLaren-rijder ziet dat Verstappen altijd de limiet weet op te zoeken en dat zijn talent ervoor zal zorgen dat hij nog een paar wereldtitels zal winnen in zijn carrière.

Verstappen staat momenteel bovenaan het coureurskampioenschap met een voorsprong van 116 punten op nummer twee Charles Leclerc. Een tweede titel lijkt de coureur dan ook niet meer te ontgaan. Verstappen kan immers aankomend weekend al beslag leggen op het kampioenschap. 'Hij heeft het best wel makkelijk en hij heeft het best wel aardig gedaan', zegt Norris lachend tegenover de camera van Sky Sports. 'Hij zou misschien een keertje in onze auto moeten stappen.'

De McLaren coureur gaat op een serieuze toon verder: 'Hij heeft het echt fantastisch gedaan. Het is heel erg indrukwekkend.' Red Bull heeft dit jaar een auto die op elk circuit ijzersterk voor de dag komt. Norris ziet dat Verstappen perfect met de auto omgaat en zijn kansen dan ook op ieder circuit pakt. 'Hij doet me een beetje denken aan de Lewis (Hamilton, red.) van de afgelopen jaren. Als je een auto hebt die kan winnen, dan is Max degene die de kansen pakt. Hij verslaat zijn teamgenoot dan ook elk weekend.'

Norris: 'Verstappen zit nooit onder de limiet'

Verstappen staat erom bekend dat hij vanaf de eerste minuut in een Grand Prix-weekend direct de limiet opzoekt. Norris kan dit beamen en staat soms versteld van de snelle tijden die de Nederlander neerzet. 'Hij zit nooit onder de limiet. Hij zoekt deze limieten juist altijd op. Zelfs tijdens de eerste vrije training, de eerste ronde van de hele dag, zet hij snellere tijden neer dan wij in de kwalificatie. Hij is één van de meeste getalenteerde coureurs in de sport. Hij gaat dit jaar zijn tweede titel winnen en ik denk dat er in de toekomst nog meer zullen volgen', aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws