Hill zet vraagtekens bij mogelijk langer verblijf Hamilton: 'Wat houdt hem hier?' Formule 1
Formule 1

Hill zet vraagtekens bij mogelijk langer verblijf Hamilton: 'Wat houdt hem hier?'

Hill zet vraagtekens bij mogelijk langer verblijf Hamilton: 'Wat houdt hem hier?'

Damon Hill vraagt zich af wanneer er een einde komt aan de Formule 1-loopbaan van Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur gaat alweer zijn zeventiende seizoen in de sport rijden en hij lijkt er nog een paar seizoenen aan te willen plakken. Desondanks heeft Hamilton voor 2024 nog geen nieuw contract getekend en Hill vraagt zich af of het überhaupt verstandig is om nog een verbintenis te tekenen. De voormalig coureur weet dan ook niet wat de drijfveren van Hamilton zijn.

Toto Wolff heeft al meermaals aangegeven dat het contract van Hamilton wel komt. Desondanks is het koffiedik kijken of dit contract ook daadwerkelijk wordt ondertekend. 'Voor zover wij weten heeft hij geen contract voor 2024', schrijft Hill in zijn column voor The Telegraph. 'Er zullen veel spelletjes gespeeld worden tussen hem en Wolff gedurende het seizoen. Als hij die duivels lastige achtste wereldtitel wint, zal hij dan zijn vlag op de top van de F1-recordboeken planten en ermee stoppen? Of als hij niet wint, zal hij doorgaan in de hoop dat het lukt?'

Hill: 'Kan me niet voorstellen dat Hamilton rondrijdt en podiums probeert te pakken'

Hill was zelf ook een tijdje de oudste coureur op de grid. Voor zijn gevoel reed zijn vader, Graham Hill, ook te lang door op het hoogste niveau en dat ziet hij mogelijk ook gebeuren bij Hamilton. 'Op 38-jarige leeftijd begint Lewis natuurlijk op te leeftijd te komen, maar hij is nog steeds net zo snel als altijd. En fit. Ik geloof niet dat er een fysieke reden is waarom hij niet nog veel langer zou kunnen blijven rijden als hij gemotiveerd was om dat te doen. Fernando Alonso is daarvan het levende bewijs.'

'De vraag is, wat houdt hem hier?', vervolgt Hill. In 2022 was er al de vraag of de zevenvoudig wereldkampioen door wilde gaan in de sport na de laatste race van 2021. Nu lijkt Hamilton nog niet aan stoppen te denken. 'Gaat het alleen om die achtste titel? Stopt hij met racen als hij het haalt? Of is het omdat hij voor de liefde van het racen wil blijven racen? Persoonlijk kan ik me niet voorstellen dat Lewis rondrijdt en podiumplaatsen probeert te pakken, zoals Fernando het nu moet doen', aldus Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws