Hamilton beschouwt verbod bandenwarmers 'als klinkklare onzin en behoorlijk gevaarlijk' Formule 1
Formule 1

Hamilton beschouwt verbod bandenwarmers 'als klinkklare onzin en behoorlijk gevaarlijk'

Hamilton beschouwt verbod bandenwarmers 'als klinkklare onzin en behoorlijk gevaarlijk'

Lewis Hamilton vindt dat het verbod van bandenwarmers zinloos en heel gevaarlijk is. De FIA en FOM willen na de Grand Prix van Groot-Brittannië gaan stemmen of het verbod van de bandenwarmers daadwerkelijk wordt doorgevoerd, al lijkt de scepsis in de paddock de kans nu al een heel stuk kleiner te maken. De coureurs, waaronder Hamilton, voelen niet veel voor het verbod. Volgens hen vergroot het de kans op incidenten.

In voorgaande jaren is er vaker een poging geweest om de bandenwarmers te verbieden, zowel vanwege de kosten die er aan verbonden zijn als de positieve impact op de duurzaamheid. Daarnaast is het verbod er nooit gekomen, omdat het een technische uitdaging was voor de Pirelli-banden. Momenteel is de Italiaanse bandenleverancier bezig om een nieuwe band te ontwikkelen die geen bandenwarmers nodig heeft. Nog altijd is er geen enthousiasme vanuit de paddock te horen over dit concept. Het aspect van de veiligheid, aangezien er een verhoogd risico is op een ongeluk met koude banden, is vooral waar de twijfels wegkomen.

'Het is gevaarlijk', begint Hamilton, geciteerd door Motorsport.com. 'Ik heb de banden zonder bandenwarmers al eens getest en het gaat om een gegeven moment geheid een ongeluk opleveren. Ik denk dat het daarom een verkeerd besluit is', geeft de zevenvoudig wereldkampioen aan. 'Om de banden werkend te krijgen moet je meerdere rondes rijden. Als het argument duurzaamheid is, dan is dat effect alweer weg als we meer brandstof moeten verbranden om er temperatuur in te krijgen', beargumenteert de Mercedes-coureur. 'Ik maak me vooral zorgen over het naar buiten rijden vanuit de garage, je glibbert alle kanten op en de auto breekt uit.'

Pirelli kan nog geen voorspelling doen: 'Geen duidelijk gevoel'

Volgens Hamilton kunnen de coureurs dan botsen als er iemand aan komt rijden met banden die wel op temperatuur zijn. 'Het is een zinloze oefening', laat Hamilton weten. Pirelli blijft ondertussen doorwerken aan de banden die geen bandenwarmers vereisen. Pirelli-topman Mario Isola laat weten dat de keuze niet alleen op basis van duurzaamheid gemaakt moet worden. 'Ik heb geen duidelijk gevoel en het is lastig te voorspellen', vertelt Isola. 'Duurzaamheid is belangrijk, maar we willen niemand in gevaar brengen. Het is geen onmogelijke doelstelling, maar wel een heel grote uitdaging', aldus de Italiaan.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws