Shovlin goudeerlijk na moeilijke race Mercedes: 'Dit einde hebben we wel verdiend' Formule 1
Formule 1

Shovlin goudeerlijk na moeilijke race Mercedes: 'Dit einde hebben we wel verdiend'

Shovlin goudeerlijk na moeilijke race Mercedes: 'Dit einde hebben we wel verdiend'

Andrew Shovlin zag dat de Grand Prix van Abu Dhabi het verdiende einde was van een moeilijk seizoen van Mercedes. De Duitse renstal kende nog een fantastisch weekend op Interlagos, maar daar kon het team geen goed gevolg aan geven. George Russell finishte op het Yas Marina Circuit op de vijfde plek, terwijl Lewis Hamilton uitviel met een technisch probleem. Shovlin hoopt dat Mercedes volgend jaar wel weer competitief is.

Red Bull Racing maakte dit seizoen een einde aan de reeks met constructeurstitels voor het team van Mercedes. De Duitse renstal had gehoopt met haar bijzondere concept competitief te zijn met de W13, maar uiteindelijk gebeurde dit niet. Het team moest gedurende het seizoen meerdere problemen zien op te lossen, waardoor de ontwikkeling van de bolide ook stil kwam te staan. Vorige week kwam er dan de bekroning op het werk van Mercedes met de eerste overwinning van het seizoen.

Die overwinning kon de Duitse renstal geen vervolg geven in Abu Dhabi. In de eerste fase leek het erop alsof Mercedes de coureurs van Ferrari bij kon houden, maar niets bleek minder waar. Tot overmaat van ramp viel Lewis Hamilton uit met een technisch probleem. 'Dit was niet de manier waarop we het seizoen wilden eindigen, maar we hebben het wel verdiend', zegt een eerlijke Shovlin in een persbericht van Mercedes. 'We waren op meerdere gebieden niet goed en dat moeten we meenemen naar de winterstop.'

Shovlin: 'Volgend jaar weer het gevecht aangaan'

Mercedes hoopt volgend jaar weer mee te kunnen doen om de titel. Het team zag dit seizoen als een uitstekend leermoment na meerdere dominante seizoenen. 'Het was heel erg moeilijk, maar deze uitdaging heeft het team heel erg dicht bij elkaar gebracht. We voelen ons meer verbonden dan ooit tevoren. We wisten dat onze zegereeks een keer ten einde zou komen. Desondanks hebben we laten zien hoe we als team samenwerken en we willen volgend jaar het gevecht weer aangaan', besluit Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws